Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δωρεά βιβλίων στη Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη από τον Πρόξενο της Κύπρου

Δωρεά βιβλίων στη Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη από τον Πρόξενο της Κύπρου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε δωρεά βιβλίων στη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης προχώρησε ο πρόξενος της Κύπρου Σπύρος Μιλτιάδης

Ο Πρόξενος της Κύπρου Σπύρος Μιλτιάδης, μαζί με την κ. Μουστάκα πρόεδρο του συλλόγου Κυπρίων Κοζάνης, επισκέφθηκαν την συλλογή των παλαιών εντύπων που φυλάσσεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης το μεσημέρι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018, ενώ στο τέλος της ξενάγησης προχώρησαν στην προσφορά δωρεάς εκατοντάδων βιβλίων από το Ministry of education and culture cultural services.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης Παναγιώτης Δημόπουλος, προχώρησε στην ξενάγηση μέσα στην αίθουσα των παλαίτυπων και αρχέτυπων όπου και παρουσίασε τον τεράστιο πλούτο τα λυτά αρχειακά έγγραφα, τους κώδικες εγγράφων που μας δίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την καθημερινή ζωή της Κοζάνης αλλά και την ευρύτερης περιοχής, κυρίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Ακόμη είχαν την ευκαιρία να δουν επίσης τους θησαυρούς που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή, τη Χάρτα του Ρήγα, τον παγκόσμιο άτλαντα του Άνθιμου Γαζή, τα προικοσύμφωνα της εποχής και άλλα χειρόγραφα βιβλία του περασμένου αιώνα.

Επίσης οι δύο άντρες συζήτησαν για την ευκαιρία που θα είχαν οι συντηρητές να έρθουν στη βιβλιοθήκη και να συντηρήσουν τα βιβλία, ώστε να αποκρυπτογραφήσουν τα άγνωστα κομμάτια που κρύβονται μέσα στις σελίδες τους.

Στο τέλος της ξενάγησης ο πρόξενος της Κύπρου προχώρησε στη δωρεά εκατοντάδων βιβλίων προς τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με την επιθυμία να αξιοποιηθούν και να φανούν χρήσιμα στο κοινό της.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης Παναγιώτης Δημόπουλος και η διευθύντρια Ιωάννα Στεργιοπούλου ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόξενο της Κύπρου για αυτή του την προσφορά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team