Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ στο χώρο της δεξαμενής 1998-2017! – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 03/01/2018

Το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ στο χώρο της δεξαμενής 1998-2017! – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 03/01/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το εικονιζόμενο κτίριο βρίσκεται στο Κουρί και είναι το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ.

Όπως γράψαμε και άλλοτε, οι εργασίες του διυλιστηρίου άρχισαν το 1987 επί Δημαρχίας του αείμνηστου, Πέτρου Τόττη και τελείωσαν, τριάμισι χρόνια αργότερα, το 2002, επί Δημαρχίας, Σταύρου Φραγκουλίδη και στοίχισε περίπου 320.000.000 δραχμές ή  936.000 ευρώπουλα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, η αρχική μελέτη δεν πρόβλεπε αυτόματη λειτουργία, έτσι, η λειτουργία του δεν πραγματοποιήθηκε γιατί η ΔΕΥΑΠ δεν ήταν σε οικονομική θέσει να τοποθετήσει τους ανάλογους αυτοματισμούς που απαιτούνται και που θα στοίχιζαν περίπου 100.000.000 δραχμές, ή, 293.000 ευρώπουλα, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να στερούνται την ακόμη καλλίτερη ποιότητας νερού, αλλά και το τεράστιο αυτό έργο να οδηγείται μοιραία στην …. καταστροφή.

Εδώ ισχύει η προγονική ρήση, «διυλίζομεν τον κώνωπα και καταπίνομεν την ….ΚΑΜΗΛΟΝ».

Καλές είναι οι όποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις,  χρειάζονται, όμως και υγιείς άνθρωποι για να τις απολαμβάνουν και κατά την έκφραση της αείμνηστης μητέρας μας, που έλεγε στην ποντιακή διάλεκτο, “πρώτα φουρνίν κ’ επεκί Εκκλησίαν”,  που σήμαινε “πρώτα η επιβίωση, το ψωμάκι και ύστερα όλα τα άλλα, με πρώτη την Εκκλησία».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team