Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα συνεχίσει να παράγει ποιοτικό θέατρο – Τονίστηκε στην παράδοση της προεδρίας από την Μ. Ηλικίδου στον Ε. Λιάκο

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα συνεχίσει να παράγει ποιοτικό θέατρο – Τονίστηκε στην παράδοση της προεδρίας από την Μ. Ηλικίδου στον Ε. Λιάκο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Στόχος όλων μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό κλίμα μετάβασης στο νέο πρόεδρο υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης, σε συνέντευξη Τύπου για την αλλαγή σκυτάλης στο ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, την οποία παρέλαβε και επισήμως ο Ευθύμιος Λιάκος από την απερχόμενη Μελίνα Ηλικίδου.

Μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την παραιτηθείσα για «προσωπικούς λόγους» από τη θέση της προέδρου, σημειώνοντας ότι «η Μελίνα Ηλικίδου έδωσε τον καλύτερο εαυτό, με πάθος, με αγωνία και όρεξη για δουλειά. Το δίδυμο Ηλικίδου – Δημοπούλου (σ.σ. καλλιτεχνική διευθύντρια) άφησε ένα πολύ ιδιαίτερο στίγμα και κατάφερε να παράγει ποιοτικό θέατρο. Νομίζω ο νέος πρόεδρος θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο, καθώς έχει πολιτιστικές ευαισθησίες».

Η απελθούσα πρόεδρος έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τα 2 χρόνια και 2 μήνες της θητείας της, σημειώνοντας: «Έγιναν πράγματα στο ΔΗΠΕΘΕ με σημαντικές αποφάσεις οι οποίες βοήθησαν και στη λειτουργία του ως δημοτική επιχείρηση και κυρίως στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου σχετικού με το θέατρο. Μόνο μέσα σε έναν χρόνο έγιναν 13 θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, 4 φεστιβάλ (ένα επαγγελματιών του θεάτρου, ένα ερασιτεχνών και δύο φεστιβάλ αφήγησης), σεμινάρια, συναυλίες, κινηματογραφικές ταινίες, δύο καλλιτεχνικές κατασκηνώσεις (ART CAMB) με κατασκηνωτές άτομα με και χωρίς αναπηρία σε συνεργασία με την ΚΙΒΩΤΟ, εικαστικές εκθέσεις και βέβαια θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες, για παιδιά, για εφήβους, για ΑΜΕΑ και πολλές άλλες παράλληλες δράσεις, όπως αυτές που δημιουργήθηκαν με αφορμή το αφιέρωμα «60 ημέρες Σαίξπηρ». Ξεχωριστή και μοναδική ήταν η παράσταση «προς τα’ άστρα» τον Ιούλιο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, με διοργανωτές το Θεατρικό Εργαστήρι «το θέατρο αγαπάει την διαφορετικότητα».

Η Μ. Ηλικίδου τόνισε ακόμη ότι «η ευθύνη του καλλιτεχνικού έργου σαφώς ανήκει στον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή αλλά και ένα δ.σ. με τη θετική ή επικριτική στάση του παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο. Ο κύριος ρόλος του είναι να διοικεί και να διαχειρίζεται θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης είτε διοικητικά είτε κτηριακά – υποδομών, χρηματοδοτήσεων, αλλά και ελέγχου της πορείας του καλλιτεχνικά και οικονομικά».

Ο νέος πρόεδρος Ευθύμιος Λιάκος (δημοτικός σύμβουλος), εξήρε το έργο της προκατόχου του, λέγοντας ότι «μακάρι κι’ εγώ σε δύο χρόνια να έχω να παρουσιάσω αντίστοιχο έργο». Υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε «να ανεβάσουμε πιο ψηλά το ΔΗΠΕΘΕ».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου, σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν ιδέες, εμπνεύσεις και διάθεση, αλλά αν δεν υπάρχει μία ομάδα υλοποίησης όλων αυτών των ιδεών θα παραμείνουν μόνο στο μυαλό και στα χαρτιά. Η Μελίνα είχε αυτό το μεγάλο χάρισμα να μπορεί να εμψυχώνει, να δραστηριοποιεί και να επεμβαίνει με δημιουργικό τρόπο, ώστε αυτά που σκεφτόμουν ή ονειρευόμουνα να μπορούν να πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος, σχετικά με την Αίθουσα Τέχνης, η απερχόμενη πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «στη μεγάλη αίθουσα με τα χρόνια προβλήματα κυρίως με τη στέγη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι πήρε το έργο εργολάβος και άμεσα ξεκινάνε εργασίες στο δώμα και στο φουαγιέ της αίθουσας».

20161125_141436

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Σταγόνα Ελπίδας»: Επανεκλογή Χρήστου Σκόρδα στην προεδρεία του συλλόγου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πραγματοποιήθηκαν στις 21/7 οι εκλογές του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας». Ακολούθησε η πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα ...