Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Συνεχίζεται η συζήτηση για τη μεταλιγνιτική περίοδο- Συνεδρίαση με τα Επιμελητήρια, ακολουθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων- Τέλη Μάρτη η τελική πρόταση του Δήμου Κοζάνης

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Συνεχίζεται η συζήτηση για τη μεταλιγνιτική περίοδο- Συνεδρίαση με τα Επιμελητήρια, ακολουθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων- Τέλη Μάρτη η τελική πρόταση του Δήμου Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τη μεγάλη κουβέντα για τη μεταλιγνιτική περίοδο συνεχίζει ο Δήμος Κοζάνης μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων του, ώστε να καταλήξει το επόμενο διάστημα στην τελική πρότασή του η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαρτίου.

Σειρά πήραν χθες τα Επιμελητήρια της περιοχής, οι Πρόεδροι των οποίων βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις του και να συμβάλλουν στο διάλογο, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση ο κύκλος των συζητήσεων θα κλείσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η τελική πρόταση του Δήμου Κοζάνης η οποία συντάσσεται από συνεργάτες του Δημάρχου και ανθρώπους που γνωρίζουν τα ενεργειακά ζητήματα, θα συζητηθεί εκτενέστατα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός του τρέχοντος μηνός και στη συνέχεια θα κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση παρενέβησαν οι Πρόεδροι του ΕΒΕ, του ΤΕΕ, και του ΟΕΕ, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις δικές του κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας παράλληλα πως η περιοχή οφείλει να έχει κοινή δράση ώστε να αντιμετωπίσει την πολύ δύσκολη κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μέσα από προτάσεις όλης της κοινωνίας και των φορέων το πλαίσιο εκείνο που θα μπορέσει να καταστήσει  τη μεταλιγνιτική περίοδο μια ευκαιρία για τον τόπο μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Κοεμτζόπουλος, ενώ για στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Νίκος Σαρρής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Στέργιος Κιάνας, μίλησε για συλλογική δράση όλων των φορέων της περιοχής με το Τεχνικό Επιμελητήριο να διαμορφώνει τις ομάδες εργασίες του που θα συμβάλλουν στην τεκμηρίωση συγκεκριμένων προτάσεων για την επόμενη μέρα.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων κατέθεσαν για ακόμα μία φορά τις δικές του θέσεις, με το Λευτέρη Ιωαννίδη να ζητά να σταματήσουν όλοι τις διαπιστώσεις και σοβαρά να ασχοληθεί η περιοχή για το τι πρέπει να πράξει από εδώ και στο εξής.

Συγκεκριμένα πράγματα ζήτησε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, επαναλαμβάνοντας την άποψή του για fast track διαδικασία σχετικά με την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, ενώ για συγκεκριμένη στόχευση μίλησε ο Βαγγέλης Σημανδράκος.

Για συζήτηση που συνεχίζεται σε λάθος βάση έκανε λόγο ο Νόντας Στολτίδης, ενώ ο Φώτης Κεχαγιάς αναφέρθηκε σε εφησυχασμό που είναι αδικαιολόγητος.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας