Αρχική > Πολιτισμός > Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας: «Επίσημη θέση του Υπουργείου είναι ότι δεν επιτρέπονται τα διαδικτυακά μαθήματα»

Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας: «Επίσημη θέση του Υπουργείου είναι ότι δεν επιτρέπονται τα διαδικτυακά μαθήματα»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο ενημερώνει του γονείς και του σπουδαστές του ότι ,

σε επικοινωνία  που είχαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,  σχετικά με την δυνατότητα Διαδικτυακών μαθημάτων, η επίσημη θέση του είναι ότι δεν επιτρέπονται τα διαδικτυακά μαθήματα, διότι η φύση των μαθημάτων είναι τέτοια που απαιτεί την φυσική παρουσία καθηγητή και μαθητή.

Επίσης σε ανακοίνωση του από το απόσπασμα απόφασης  της 4ης συνεδρίασης  την  Πέμπτη 20 Μαρτίου 2020 το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΑ.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι (πρώην ΕΝ.Ι.Α.Μ.Ε.I.) αναφέρει τα εξής: «Επειδή η φύση των μουσικών μαθημάτων είναι ιδιαίτερη και απαιτεί τη φυσική παρουσία καθηγητή και μαθητή, ως Αναγνωρισμένα από το κράτος Ωδεία και Μουσικές Σχολές δεν προσφέρουμε «Διαδικτυακά μαθήματα». Εναλλακτικά μπορούμε και προσφέρουμε αφιλοκερδώς, διάφορες μορφές Διαδικτυακής Μουσικής Απασχόλησης, με την συμπαράσταση των καθηγητών μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων και της ειδικότητας του καθενός. Απαραίτητη προϋπόθεση η συναίνεση των σπουδαστών ή των κηδεμόνων τους, επισημαίνοντας τους με έμφαση ότι αυτά δεν είναι μαθήματα, και ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, όταν οι συνθήκες και η πολιτεία το επιτρέψουν, μόνο με την φυσική παρουσία καθηγητών και μαθητών, και μόνο στους κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, των Ωδείων και των Μουσικών Σχολών»

Ο Δήμαρχος ,το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΠΑΠ, η Πρόεδρος, και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου, σας ενημερώνουν ότι, μέριμνα μας είναι, να αναπληρωθούν όλα τα μαθήματα που έχουν χαθεί, μετά την αναστολή λειτουργίας σχολείων, και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊου. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, και δεν υπάρξει παράταση του ωδειακού έτους, από το Υπουργείο Πολιτισμού Και Αθλητισμού όσοι έχουν προπληρώσει το έτος θα συμψηφιστούν  με τα δίδακτρα του επόμενου έτους.

 

Η Πρόεδρος                                                                                    Η Διευθύντρια

 

 

 

Πράπα Αναστασία                                                                           Τσαβκοπούλου Οξάνα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ξενάγηση… «επί ποδηλάτων» στο γύρο της λίμνης της Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δεν   υπάρχει   ωραιότερος   τρόπος   να   γιορτάσει   κανείς   την   παγκόσμια   ημέρα ποδηλασίας και τον ερχομό του καλοκαιριού, από μια ...