Αρχική > Αρθρογραφία > Δημοτικές εκλογές: Μεγάλες προσδοκίες – Γράφει ο Γιώργος Χατζηπαυλίδης

Δημοτικές εκλογές: Μεγάλες προσδοκίες – Γράφει ο Γιώργος Χατζηπαυλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η προεκλογική περίοδος για τις τοπικές εκλογές του Μαίου του 2019 είναι πλέον γεγονός. Ο καιρός του ¨Φίλε θα βάλω θα με ψηφίσεις;¨ και εσύ πάντα απαντάς ¨Εννοείτε ρε¨ ξεκίνησε. Προεκλογικά πάντα κάθε υποψήφιος υπόσχεται ώστε να καταφέρει να εκλεγεί. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι αφού εκλεγεί στην καλύτερη περίπτωση θα πράξει το 1/10 από αυτά που έχει υποσχεθεί. Πώς όμως θα μπορέσει ο εκάστοτε δήμος να εξελιχθεί και να γίνει ένας προοδευτικός δήμος ο οποίος θα αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους?

Αρχικά, οι προεκλογικές υποσχέσεις δεν πρέπει να είναι μεγάλες. Όταν τάζεις και δεν πράττεις, γίνεσαι αναξιόπιστος γεγονός το οποίο έχει τεράστιο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, καθώς ο Δήμαρχος δεν είναι αξιόπιστο άτομο προς τους δημότες. Ακόμη, η ανάπτυξη τους δήμου Εορδαίας στηρίζεται στα εργοστάσια τα οποία υπάρχουν στην περιοχή. Όμως η «μεταλιγνιτική περίοδος» είναι γεγονός. Πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τα εργοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή γιατί ο χρόνος ζωής τους δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από επενδύσεις όχι μόνο στον λιγνιτικό τομέα αλλά και στην Πράσινη ανάπτυξη όπως και τον αγροτουρισμό. Επίσης ,θα συμφωνήσετε όλοι πως ο δήμος μας δεν παρουσιάζει μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη. Αναπτύσσοντας την τεχνολογία αναπτύσσουμε και το μέλλον μας και θέτουμε τις βάσεις για μια πιο εύρυθμη και λειτουργική κοινωνία. Επιπρόσθετα, η σωστή οικονομική διαχείριση σε έναν δήμο είναι μείζονος σημασίας. Κάθε δήμος το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να επενδύσει στην παιδεία. Με τον τρόπο αυτό, επιστήμες όπως η ρομποτική, η πληροφορική θα αναπτυχθούν στον τόπο μας  . Φυσικά η χρηματοδότηση σε σωμάτια που ασχολούνται με τέτοιες επιστήμες δίνουν κίνητρο στα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με τις επιστήμες του μέλλοντός.Το πιο σημαντικό όμως είναι η καινοτομία. Όλοι μας θέλουμε εναν δήμο πρότυπο για τους άλλους.Σεμινάρια για νέους επιχειρηματίες, Workshops για νέες τεχνολογίες , social media, marketing, ενημέρωση για προγράμματα ΕΣΠΑ, μεταφορά τεχνογνωσίας και πολλά άλλα θα μπορούσαν να είναι μερικές απο τις  καινοτομίες που θα εισαχθούν στον Δήμο μας. Συνεπώς, η αξιοπιστία του δημάρχου στους πολίτες του και η εξεύρεση μίας λύσης για το πως θα διαχειριστούμε την μεταλιγνιτική περίοδο θα είχε ως αποτέλεσμα την σωστή και αρμονική λειτουργία της κοινωνίας μας.

Εν κατακλείδι, οι τοπικές εκλογές του Μαίου είναι πολύ σημαντικές για την Πτολεμαΐδα. Ο επερχόμενος δήμαρχος πρέπει να είναι αξιόπιστος στους πολίτες του και φυσικά να μην τάζει χωρίς να πράττει.Ο δήμος μας έχει κοινωνική ευθύνη απέναντι στους πολίτες και κυρίως στην νέα γενιά. Η νέα γενιά είναι το μέλλον της χώρα μας και επενδύοντας σε αυτήν επενδύεις στο αύριο.

 

Γιώργος Χατζηπαυλίδης

Μαθητής Γ Λυκείου Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team