Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δήμος Βοΐου: Υπογειοποίηση και Αισθητική Αναβάθμιση των Εναέριων Δικτύων Διανομής Ενέργειας στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Υπογειοποίηση και Αισθητική Αναβάθμιση των Εναέριων Δικτύων Διανομής Ενέργειας στη Σιάτιστα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μετά την Υπογειοποίηση του Εναέριου Δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε στον οικισμό της Νεάπολης, το οποίο σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά την Αισθητική Αναβάθμιση και Υπογείωση των εναέριων Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας.

Η ανωτέρω δράση περιλαμβάνει την υπογειοποίηση  του υφιστάμενου εναέριου δικτύου διανομής ενέργειας, από το Ξενοδοχείο «Αρχοντικό» έως και την πλατεία «Τρία Πηγάδια», μετά την πληρωμή από Δήμο Βοΐου του ποσού των 33.232,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24%), στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ως προκαταβολή για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 830.800,00€  (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και θα  συγχρηματοδοτηθεί από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε και τον Δήμο Βοΐου(από πόρους που θα προέλθουν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τέλους Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τέλους Ανάπτυξης – Ε.Α.Π.Τ.Α. Π.Δ.Μ), με ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 50%-(415.400,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), για κάθε συμβαλλόμενο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Το εν λόγω έργο θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του αλλά και στην αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας, της προστασίας της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...