Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: Τρεις παραιτηθέντες από το συνδυασμό του δημάρχου κατέθεσαν δήλωση ανεξαρτητοποίησης

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: Τρεις παραιτηθέντες από το συνδυασμό του δημάρχου κατέθεσαν δήλωση ανεξαρτητοποίησης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

– Σε κρίσιμη καμπή ο δήμος, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε μπροστά, δήλωσε ο πρόεδρος του δ.σ. Φώτης Ζυγούρης

Ανεξαρτητοποιήθηκαν χτες επισήμως από τον συνδυασμό του δημάρχου Αθανασίου Κοσματόπουλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κοσμάς, Νικόλαος Τέτος και Δημήτρης Κουκάλης, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί από τη γαλάζια δημοτική παράταξη την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τις παραιτήσεις είχε γράψει ο «Π» μόλις έγιναν, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι δύο τελευταίοι ήταν και αντιδήμαρχοι και παραιτήθηκαν από τις θέσεις των αντιδημάρχων. Οι Δ. Κοσμάς, Ν. Τέτος και Δ. Κουκάλης κατέθεσαν χτες στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Ζυγούρη τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό του δημάρχου, όπως προβλέπεται από το νόμο, εφ’ όσον επιθυμούν στο εξής να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι. Οι τρεις παραιτήσεις από τον συνδυασμό προστίθενται στις παραιτήσεις του πρώην προέδρου του δ.σ. Σερβίων – Βελβεντού Ζήνωνα Παπαδημητρίου και Θεόδωρου Παπαγεωργίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανεξαρτητοποιηθέντων στους πέντε. Έναντι των 15 που είχε ο συνδυασμός του δημάρχου στο ξεκίνημα της θητείας, τώρα μετρά δέκα συμβούλους, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και νέες ανεξαρτητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

20160721_133924

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, Φώτης Ζυγούρης ο οποίος παρέλαβε χτες τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των τριών, επιβεβαίωσε τη νέα απόσχιση από τον συνδυασμό. Μιλώντας στον «Π» δήλωσε ότι «οι ανακοινώσεις των τριών δημοτικών συμβούλων είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο, αλλά πλέον έγινε και επίσημα η δήλωση ανεξαρτητοποίησης προς το δημοτικό συμβούλιο. Μάλλον θα ανακοινωθεί η απόφασή τους στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο στις 3 Αυγούστου». Για το θέμα της «δεδηλωμένης» ο Φ. Ζυγούρης τόνισε ότι «και πριν έπασχε από τη δεδηλωμένη η διοικούσα του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, ωστόσο πιστεύω και είμαι αισιόδοξος. Θα προσπαθήσω και από τη δική μου πλευρά και θα προβώ σε ενέργειες, μήπως υπάρξει κάποια συναίνεση. Χαριτολογώντας μάλιστα τους είπα και σήμερα ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι ανεξαρτητοποιήσεις από τον πρόεδρο. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή, πρέπει να βάλουμε πρώτα μπροστά το συμφέρον του τόπου και του δήμου και μετά ας κοιτάξουμε όλα τα υπόλοιπα. Με γνώμονα αυτό, καλώ τους δημοτικούς συμβούλους να ανακαλέσουν, αυτή ήταν η εντολή από τους πολίτες, όλοι μαζί να καθίσουμε, να συνεννοηθούμε, να τα βρούμε και να πάμε το δήμο μπροστά».

Για το ενδεχόμενο και νέων ανεξαρτητοποιήσεων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες», αν και παραδέχτηκε ότι «υπήρξαν από δημοτικούς συμβούλους κάποιες οχλήσεις σε ορισμένα ζητήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά πιστεύω ότι και ο δήμαρχος με το δικό του τρόπο προσπαθεί να καταλαγιάσει τα πράγματα».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας