Αρχική > Slider > Δήμος Κοζάνης: Νέο πεδίο αντιπαράθεσης νυν και πρώην δημοτικής αρχής, το στρατόπεδο «Μακεδονομάχων»- Συνάντηση Μαλούτα με τον Υπουργό Άμυνας – Οι πρώτες αντιδράσεις της πλευράς Ιωαννίδη για τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Δήμος Κοζάνης: Νέο πεδίο αντιπαράθεσης νυν και πρώην δημοτικής αρχής, το στρατόπεδο «Μακεδονομάχων»- Συνάντηση Μαλούτα με τον Υπουργό Άμυνας – Οι πρώτες αντιδράσεις της πλευράς Ιωαννίδη για τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Νέο πεδίο μάχης αναμένεται να αποτελέσει τις επόμενες ημέρες, η υπόθεση παραχώρησης του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» στο Δήμο Κοζάνης, με τη νυν και την πρώην δημοτική αρχή να επαναφέρουν στο προσκήνιο ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει και προεκλογικά την πόλη.

Η παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπολου, το Σάββατο στην Κοζάνη και οι μετέπειτα δηλώσεις του πως ο ίδιος δεν είχε βρει τίποτα στο Υπουργείο επί του θέματος έφεραν στην επικαιρότητα το θέμα, ενώ ο χαρακτηρισμός του «αόριστο και γενικόλογο μνημόνιο», προκάλεσαν ήδη πολλές αντιδράσεις στις τάξεις του συνδυασμού Ιωαννίδη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, ζήτησε να δει τον Υπουργό το Σάββατο, κάτι που συνέβη, με το Λάζαρο Μαλούτα να δίνει στον Υπουργό το «σύμφωνο προθέσεων» όπως ονομάστηκε μεταξύ πρώην ηγεσίας του Υπουργείου και πρώην δημοτικής αρχής.

Υπουργός και Δήμαρχος συμφώνησαν σε περαιτέρω ενέργειες το επόμενο διάστημα, πιθανόν στις αρχές Φλεβάρη, ενώ με σημερινή του δήλωση στο TOP CHANNEL ο Λάζαρος Μαλούτας, επιβεβαίωσε πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ζήτησε τεκμηριωμένη πρόταση χρήσης του στρατοπέδου ώστε να εγκριθεί η απόφαση παραχώρησης.

«Έχω δει στην προηγούμενη θητεία μου, μόνο εγώ 5 Υπουργούς και Υφυπουργούς για το θέμα», τόνισε ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως το ζήτημα είναι χρόνιο για την πόλη της Κοζάνης: «Είναι ένα αίτημα δεκαετιών. Το στρατόπεδο υπολειτουργεί, είναι ένας χώρος, σημαντικός και ζωτικός για την πόλη που μπορεί να δώσει διεξόδους δίνοντας ανάσα στην Κοζάνη. Στην εποχή της απολιγνιτοποίησης η αστική ανάπλαση είναι μία από τις κατευθύνσεις που πρέπει να κινηθούμε».

Από πλευράς της παράταξης Ιωαννίδη, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση παρά η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου στα social media, όπου ανακοίνωσε την πρόθεση να ανοίξει το φάκελο του στρατοπέδου αύριο, Τρίτη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της «Κίνησης» θα οργανωθεί συνέντευξη τύπου, ενώ κάποιες διαρροές από στελέχη του συνδυασμού κάνουν λόγο για μη καλή ενημέρωση του Δημάρχου αλλά και του Υπουργού, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται βιασύνη στο να «μηδενιστεί το κοντέρ» σε μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας