Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δήμος Κοζάνης: Χωρίς επιβάρυνση η δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων μέχρι 31 Μαρτίου

Δήμος Κοζάνης: Χωρίς επιβάρυνση η δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων μέχρι 31 Μαρτίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο Δήμος Κοζάνης απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες για την δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους. Δυνάμει του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019, η δήλωση θα πραγματοποιείται χωρίς επιβάρυνση  μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020.

Η πρόσκληση αφορά όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν δηλώσει τα ηλεκτροδοτούμενα ή μη ακίνητα τους  με εμβαδό μικρότερο από το πραγματικό. Π.χ.:  διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα ή υπό τακτοποίηση αυθαίρετα.

Επίσης, αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει ποτέ τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χρεώσεις από διαφορές τετραγωνικών μέτρων (δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, δημοτικός φόρος ηλεκτροδοτούμενων, τέλος ακίνητης περιουσίας –ΤΑΠ), θα υπολογίζονται από 1-1-2020 και όχι για προηγούμενα έτη.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται  στο τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου Κοζάνης σύμφωνα με τα υποδείγματα των αιτήσεων που επισυνάπτονται. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου ή Ε9 του ιδιοκτήτη και τίτλος τακτοποίησης του ακινήτου (αν υπάρχει).

Οι αιτήσεις βρίσκονται διαθέσιμες στο παρακάτω link:

https://cityofkozani.gov.gr/deltia-typou/-/asset_publisher/iKf7jcTTaiC2/content/prosklese-deloses-ton-orthon-tetragonikon-metron-ton-akineton-mechri-kai-ten-31e-martiou-2020/maximized?_101_INSTANCE_iKf7jcTTaiC2_redirect=%2F

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team