Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δήμος Εορδαίας: Συνεργασία με τη Σλοβακία για τη μετάβαση των ανθρακοφόρων περιοχών
?

Δήμος Εορδαίας: Συνεργασία με τη Σλοβακία για τη μετάβαση των ανθρακοφόρων περιοχών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Συνεργασία μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και Δήμου της κεντρικής Σλοβακίας για την μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο εν όψει της μεταλιγνιτικής εποχής, εγκαινίασε η επίσκεψη Σλοβάκικης αντιπροσωπείας στο Δήμαρχο Εορδαίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Τη δήμαρχο του Δήμου Prievidza της Σλοβακίας Katarina Machackova, την  πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα Iveta Hricova, τον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Κων/νος Μαυρίδης και εκπρόσωπο Πολυτεχνικής Σχολής της Σλοβακίας καλωσόρισε ο Δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Σάββας Ζαμανίδης, καθώς και τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση.  

Οι δήμαρχοι Εορδαίας και του δήμου Prievidza της Σλοβακίας εξέφρασαν την χαρά τους που θα συνεργαστούν ως εταίροι στην πλατφόρμα μετάβασης των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεσμεύτηκαν για ανταλλαγή προτάσεων και τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση βέλτιστων λύσεων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τις δύο περιοχές που δεν θα στηρίζεται πλέον στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι δύο περιοχές έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα και κοινά προβλήματα.

Για μια χρήσιμη συνεργασία, μίλησε ο Σάββας Ζαμανίδης, τονίζοντας ότι «τη συνεργασία αυτή προσπαθούμε να την αξιοποιήσουμε και ως δήμος αλλά και ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, προκειμένου να εφαρμόσουμε τις καλύτερες πρακτικές στην περιοχή μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες από την μείωση της χρήσης του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Η δήμαρχος Κ. Machackova ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ενώ εξέφρασε την χαρά της που οι δύο περιοχές συμμετέχουν ως εταίροι στην πλατφόρμα μετάβασης ανθρακοφόρων περιοχών της Ε.Ε. ώστε να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στις δύο περιοχές από την μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη