Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δήμος Εορδαίας: Επιμένει στη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΕ-ΔΕΤΗΠ – Προσφεύγει κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Δήμος Εορδαίας: Επιμένει στη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΕ-ΔΕΤΗΠ – Προσφεύγει κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΕ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Εορδαίας) και ΔΕΤΗΠ (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας) επιμένει ο Δήμος Εορδαίας. Καθώς καταθέτει νέα προσφυγή κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής  Μακεδονίας που απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για συγχώνευση των δύο ανωτέρω δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Εορδαίας, χαρακτηρίζοντάς την «μη εκτελεστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», την άσκηση νέας προσφυγής κατά της απορριπτικής απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Εορδαίας, καθώς η πρώτη προσφυγή που άσκησε ο Δήμος Εορδαίας απερρίφθη ως «απαράδεκτη», επειδή η προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί ασκήσεως της εν λόγω προσφυγής δεν συνοδευόταν από σχετική περί τούτου γνωμοδότηση δικηγόρου. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ασκηθεί εκ νέου προσφυγή κατά της υπ’ αριθµ. πρωτ. 49993/5-4-2019 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής  Μακεδονίας, ώστε αυτή να κριθεί επί της ουσίας των λόγων που επικαλείται. Ταυτόχρονα εξουσιοδότησε το νομικό σύμβουλο του Δήμου Εορδαίας να ασκήσει προσφυγή για λογαριασμό του Δήμου Εορδαίας κατά της υπ’ αριθµ. πρωτ. 49993/5-4-2019 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής  Μακεδονίας και να παραστεί κατά την εκδίκαση της προσφυγής ή σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση της προσφυγής, σε περίπτωση αναβολής.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για συνένωση της ΔΕΥΑΕ και της ΔΕΤΗΠ είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία τον περασμένο Δεκέμβριο. Η απόφαση αυτή όμως απορρίφθηκε τον Απρίλιο του 2019 από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη, μετά από προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΤΗΠ κατά της αριθµ. 345/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, με την οποία ζητούσε την ακύρωσή της εν λόγω απόφασης του Δ.Σ.. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκρινε απορριπτέα την προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) κατά της αριθμ. 345/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, περί συγχώνευσης των δύο δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΕ και ΔΕΤΗΠ), διότι «ασκείται ελλείψει εννόμου συμφέροντος αλλά και γιατί σε κάθε περίπτωση στρέφεται κατά μη εκτελεστής διοικητικής πράξης». Καθώς στην απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης τονιζόταν πως  για τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τη συγχώνευση των δύο δημοτικών επιχειρήσεων δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου, δεν υπήρχε εκτίμηση της περιουσίας των δύο συγχωνευόμενων επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα όργανα, αλλά και επειδή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων δεν είχε ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία.

Οι λόγοι της απόρριψης της απόφασης του Δ.Σ. Εορδαίας από την Αποκεντρωμένη εστιάζονταν ειδικότερα στα εξής:

– Η αριθμ. 345/2018 απόφασης του Δ.Σ. ερείζεται σε εσφαλμένη αιτιολογία, αφού προκύπτει ότι δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση συγχώνευσης ΔΕΥΑ και ΔΕΤΗΠ Εορδαίας οι προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 109 του Καλλικράτη.

– Δεν έχει εκτιμηθεί η περιουσία των δύο συγχωνευόμενων επιχειρήσεων από τα αρμόδια όργανα του άρθρου 17 του Ν. 4548/2018.

– Δεν ελήφθη η απόφαση (του Δημοτικού Συμβουλίου) με τη νόμιμη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.

Οι πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» λένε ότι ο Δήμος Εορδαίας πρόκειται να αντικρούσει σθεναρά το σκεπτικό της απόρριψης της απόφασης του Δ.Σ. Εορδαίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νίκος Λυσσαρίδης- Αντιπεριφερειάρχης: «Η δολοφονία χαρακτήρα είναι δειλή και αδιάντροπη πράξη- Είχα δικαίωμα να καταθέσω αίτηση στο πρόγραμμα»- Δριμεία επίθεση στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με μία πολύ έντονα φορτισμένη ομιλία, η οποία είχε χαρακτηριστικά προσωπικού τόνου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Λυσσαρίδης, υπεραμύνθηκε των ...