Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δήμος Αμυνταίου: Παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας

Δήμος Αμυνταίου: Παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου έγινε η παρουσίαση της μελέτης με τίτλο « Εφαρμογή αποκατάστασης εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας » από τον Επίκουρο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ.Βασίλη Π. Μαρίνο και τους συνεργάτες του, στον Δήμαρχο Αμυνταίου κ.Άνθιμο Μπιτάκη.

Στόχος της μελέτης  πέρα από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ασφάλεια κάθε παρακείμενης δραστηριότητας είναι η απόδοση των εκτάσεων στον πρωτογενή τομέα με την ανάπτυξη πολυετούς καλλιέργειας (αμπελουργίας, δενδροκαλλιέργειες) με φορέα διαχείρισης συναιτεριστικής βάσης παραγωγών για νέους αγρότες, ανέργους, πλητόμμενους της απολιγνιτοποίησης, ατόμων επανένταξης στην κοινωνία.

Η εφαρμογή της ανωτέρω μελέτης σε συνδυασμό με τις μελέτες αρδευτικών λίμνης Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας και Ζάζαρης συνολικής έκτασης περίπου 90.000 στρεμμάτων, έχουν ως στόχο να αποτελέσουν σημαντικά βήματα στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...