Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντριών/των εκπαιδευτικών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντριών/των εκπαιδευτικών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Η αποστολή του σύγχρονου εκπαιδευτικού δεν είναι να εκχερσώνει ζούγκλες, αλλά να αρδεύει ερήμους».

C.S. Lewis.

Τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να ανοίξουν. Μα δεν θα ανοίξουν όπως κάθε χρονιά. Φέτος οι σχολικοί χώροι θα έχουν καθαριστεί και θα έχουν απολυμανθεί, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα φοράνε μάσκες και «Οι τσάντες που θα σηκώσουμε το φετινό Φθινόπωρο θα είναι πιο βαριές…», γεμάτες με «ατομική ευθύνη».

Το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, ετοιμάζεται με τη σειρά του να ξεκινήσει τη 14η χρονιά λειτουργίας του και ίσως μια από τις πιο περίεργες. Το πρώτο βήμα είναι η αναζήτηση εκπαιδευτικών, οι οποίες/οι θα έχουν την προθυμία και την όρεξη, αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά να εμπνεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες τους για την αλλαγή, να τους μάθουν πως να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται και να τους επιτρέψει να αποκτήσουν ένα ανοιχτό μυαλό. «Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους», αναφέρει ο Πλάτωνας.

Αν είσαι εκπαιδευτικός (Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), φοιτήτρια/της που επιθυμεί να αποκτήσει εμπειρία στην εκπαιδευτική πράξη, εκπαιδευτικός με γνώσεις Ειδικής Αγωγής, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ή Εκμάθησης της Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας, εικαστικός ή απλά ένας δημιουργικός άνθρωπος που θα ήθελε να υλοποιήσει ένα project με παιδιά, ας επικοινωνήσει μαζί μας για να ενταχθεί στην ομάδα του Σχολείου μας.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να προτάξουμε την κοινωνική και τη συλλογική ευθύνη έναντι μόνο της ατομικής, να πάρουμε θέση σε όλα αυτά που μας καίνε και μας τρώνε την ψυχή, διεκδικώντας ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με επίκεντρο το παιδί και τον ελεύθερο εκπαιδευτικό.

Τρόποι επικοινωνίας:

2461049799,

infokoz@arsis.gr 

www.facebook.com/Arsis.Kozanis

www.instagram.com/arsiskozanis

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Μετάδοση του Συνεδρίου μέσω Zoom

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας και σε μία προσπάθεια να διευκολύνουμε ...