Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» από την ΠΟΕ στην Αθήνα – Οι στόχοι και οι συμβολισμοί

«Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» από την ΠΟΕ στην Αθήνα – Οι στόχοι και οι συμβολισμοί

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Λίγο πριν από το τέλος του 2019 –χρονιά η οποία έχει ορισθεί από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) ως επετειακό έτος για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απόβαση (19 Μαΐου 1919) του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, γεγονός που σήμανε την έναρξη της τελευταίας και πλέον βάρβαρης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου– η ΠΟΕ διοργανώνει το «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας». Θεωρείται το σημαντικότερο διεθνώς φόρουμ για τη Γενοκτονία μέσα στο τρέχον έτος και θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 7-8 Δεκεμβρίου 2019.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Η ΠΟΕ, σε σημερινή ανακοίνωσή της που υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος Χρήστος Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, εξηγεί ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, καθώς η 9η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος». Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με στόχο, όπως αναφέρει η ΠΟΕ, «να επιτύχουμε συνειρμούς, οι οποίοι αναφέρονται στις θεμελιώδεις αξίες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν παγκοσμίου φήμης ιστορικοί και γενοκτονολόγοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι S. Jacobs, Ι. Charny, H. Theriault, C.Wilkens, B.Morris, D. Ze’evi, C. Aktar, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών της Γενοκτονίας (IAGS) και η Yazda, είναι «να αναδείξει την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο διαχρονικά κατατρέχει την ανθρωπότητα».

Ακόμη, η ΠΟΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «ως απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αισθανόμαστε πως οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Επιπλέον, θεωρούμε πως η χώρα μας, η οποία κληροδότησε στο σύγχρονο κόσμο θεμελιώδεις ηθικές αξίες, ιδέες και έννοιες, οι οποίες συνεισέφεραν στο οικοδόμημα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, οφείλει να διατηρήσει τη θέση της ως καθοδηγητής της ανθρωπότητας, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρόληψης και της αποτροπής εγκλημάτων όπως η Γενοκτονία».

Αναφορικά με τη συμμετοχή στο συνέδριο, υπογραμμίζεται ότι είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας www.greekgenocide100.org.

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπάρχουν όλες οι σχετικές με το συνέδριο πληροφορίες, όπως ο χώρος διεξαγωγής των συνεδριών, τα βιογραφικά των ομιλητών, το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και προτεινόμενα ξενοδοχεία πλησίον του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από μακριά.

πηγή: pontos-news.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team