Αρχική > Ελλάδα > Διεγράφη η Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ

Διεγράφη η Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Παρελθόν αποτελεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα – Αφορμή στάθηκε η διαφοροποίηση της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη διαγραφή της βουλευτή της Β’ Αθήνας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντάς την εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως συνδέεται με το γεγονός ότι η κ.Παπακώστα χθες είχε πάρει το λόγο στη Βουλή, μετά τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη. Και ενώ ο κ.Γεωργιάδης είχε επιτεθεί σφοδρά και προσωπικά κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, η κ.Παπακώστα στη συνέχεια είχε εκφράσει την άποψη πως προσωπικές αναφορές κατά του κ.Καμμένου δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιο, φράση που ερμηνεύθηκε ως στήριξη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και διαφοροποίηση από τον κ.Γεωργιάδη.

Η κ.Παπακώστα στη συνέχεια και προφανώς κατόπιν αντιδράσεων από το κόμμα, είχε προβεί σε διορθωτική δήλωση στην οποία ανέφερε:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν, δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team