Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Διαμαρτυρία των μαθητών του Mουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας – Τα αιτήματα των μαθητών (video-φωτο)

Διαμαρτυρία των μαθητών του Mουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας – Τα αιτήματα των μαθητών (video-φωτο)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– Συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, μαθητές του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας στην πόλη της Πτολεμαΐδας, μάλιστα βρέθηκαν και στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ έπειτα πήγαν στο δημαρχείο για να παραδώσουν τα αιτήματά τους στη δημοτική αρχή.
Η εν λόγω διαμαρτυρίας εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης των μαθητών των μουσικών σχολείων ανά την Ελλάδα. Η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του Μουσικού Σχολείου Δήμητρα Δαδογιάννη αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία και τα αιτήματά της, ζητώντας μονιμοποίηση των καθηγητών μουσικής, κάλυψη θέσεων αναπληρωτών, πιστοποίηση ότι οι μαθητές φοιτούν σε μουσικό σχολείο για μουσικές σπουδές. Επίσης, ζητούν να μη πληρώνουν τα μουσικά εγχειρίδια, βιβλία γενικής παιδείας (όπως για τα αγγλικά), καθώς επίσης ζητούν δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και ειδική χρηματοδότηση για τα μουσικά σχολεία.
Οι μαθητές, με συνεννόηση με τους καθηγητές τους και τον σύλλογο γονέων, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά παρουσία της αντιδημάρχου για θέματα παιδείας, Ρούλας Σεβαστού, και παρέδωσαν έγγραφο με τα αιτήματα τους. Ειδικότερα, τα αιτήματα αυτά αφορούν ζητήματα του σχολείου, όπως το πρόβλημα με τη στέγη, το αίτημα για αντικατάσταση πυροσβεστήρων, η αναμόρφωση του αύλειου χώρου αλλά και η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης γιατί η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου χρησιμοποιείται και για πολλαπλές χρήσεις.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο, επίσης, οι μαθητές έθεσαν επί τάπητος και γενικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα αναφορικά με την παιδεία, κάποιες ελλείψεις καθηγητών κ.ο.κ.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη