Αρχική > Slider > Διαμαρτυρία Σχολών Οδηγών για το πάγωμα των εξετάσεων – Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών 

Διαμαρτυρία Σχολών Οδηγών για το πάγωμα των εξετάσεων – Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σοβαρές επιπτώσεις στις Σχολές Εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών έχει προξενήσει η συνεχιζόμενη εδώ και ένα μήνα αποχή των εξεταστών των υποψηφίων οδηγών, καθώς δεν πραγματοποιούνται πλέον εξετάσεις, όπως καταγγέλλει στον «Π» ο ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών από την Πτολεμαΐδα και πρώην πρόεδρος του Σωματείου του κλάδου στη Δυτική Μακεδονία, Θωμάς Προκοπίδης.

«Ένα μήνα τώρα δεν γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, για καμία κατηγορία, γιατί οι εξεταστές (υπάλληλοι των Περιφερειών της χώρας) πραγματοποιούν αποχή από τις εξετάσεις επειδή το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση στους εξεταστές για εκτός ωραρίου εργασία από 1 Μαΐου 5/2018, αλλά και γιατί καταργείται η σχετική αποζημίωση στους υπαλλήλους- εξεταστές για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας», ανέφερε ο κ. Προκοπίδης, σημειώνοντας ότι ήδη αποφασίστηκε νέα αποχή των εξεταστών από 29/10/2018 έως και 2/11/2018.

Εξήγησε ότι «μέχρι τώρα οι εξεταστές έρχονταν μετά το πέρας του ωραρίου τους γι’ αυτό και έπαιρναν ένα επίδομα, το οποίο με τις παρατάσεις που παίρνει η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Μεταφορών, για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων, βρίσκεται σε διαβούλευση και η ψήφισή του όλοι παίρνει παρατάσεις, οπότε δεν καταβάλλεται πλέον το επίδομα γι’ αυτό και  πολλοί έκαναν αποποίηση του έργου του εξεταστή.»

Ο κ. Προκοπίδης τόνισε μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή «έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις Σχολές Οδηγών. Είναι απελπιστική η κατάσταση των εκπαιδευτών. Εδώ και ένα μήνα  καθόμαστε. Τα έξοδα τρέχουν αλλά δεν έχουμε κανένα έσοδο, με συνέπεια 5.000-6.000 εκπαιδευτές να έχουν κλείσει, να είναι σταματημένα τα γραφεία μας. Δεν έρχονται υποψήφιοι γιατί ακούν ότι δεν γίνονται εξετάσεις, είμαστε σε μια οικτρή κατάσταση.»

Το πρόβλημα ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Προκοπίδης, δεν αφορά μόνο τις σχολές Οδηγών «αλλά και τον κόσμο που χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης. Πανελλαδικά ο αριθμός των υποψηφίων οδηγών που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης ξεπέρασαν τις 30.000 την περασμένη εβδομάδα», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η λίστα αναμονής «στο νομό Κοζάνης ανέρχεται σε περίπου 1000 άτομα.»  Σημείωσε δε ότι «δεν είναι μόνο τα ερασιτεχνικά αλλά τα επαγγελματικά διπλώματα που χρειάζονται πολλοί για να πιάσουν κάπου δουλειά ως οδηγοί φορτηγών, είτε να πάρουν μέρος σε κάποιο διαγωνισμό που έχει ως προϋπόθεση επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Και είναι και πάρα πολλοί που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν ως επαγγελματίες οδηγοί που παραμένουν εδώ, γιατί είναι και αυτοί δέσμιοι των εξετάσεων που δεν γίνονται. Και απ’ ό,τι βλέπω δεν προβλέπεται να λήξει το θέμα στα κοντά. Γιατί τις παρατάσεις που δίνει το υπουργείο δεν τις δέχεται η ομοσπονδία των εξεταστών, γιατί είναι στα λόγια, γιατί δεν έχει υπογραφεί κάτι μέχρι στιγμής. Και το νομοσχέδιο με τις αλλαγές που θέλει να κάνει το υπουργείο όλο το περιμένουμε και όλο είναι σε διαβούλευση», είπε, προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά που προτείνουν είναι ανεφάρμοστα πράγματα.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη