Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Διαμαρτυρία για την κατάσταση του σχολείου Bλάστης – Σε άθλια κατάσταση ο χώρος και το κτίριο

Διαμαρτυρία για την κατάσταση του σχολείου Bλάστης – Σε άθλια κατάσταση ο χώρος και το κτίριο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Το Βρανάκειο Δημοτικό Σχολείο κατασκευάστηκε το έτος 1926 και αποτελεί το νεότερο διδακτήριο της Βλάστης. Βρίσκεται περίπου απέναντι από το Μουσίκειο Ελληνικό Παρθεναγωγείο κοντά στη θέση Λιβάδια. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε ως δωρεά από τους αδελφούς Τσαγκοπούλου ενώ οι δαπάνες καλύφτηκαν από τα κληροδοτήματα του Κωνσταντίνου Βρανάκη και του Κωνσταντίνου Δόσιου.

«Το κτίριο δυστυχώς βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση εν αντιθέσει με τα άλλα δυο διδακτήρια του οικισμού. Ο σοβάς από τους τοίχους έχει πέσει, τα περισσότερα τζάμια από τα παράθυρα είναι σπασμένα, τα κάγκελα της βεράντας είναι σκουριασμένα ενώ η κεντρική θύρα είναι σπασμένη και μια αλυσίδα την διατηρεί κλειστή. Τα χόρτα που φυτρώνουν ακριβώς μπροστά της μαρτυρούν την εγκατάλειψη του κτιρίου.»
Κείμενο-Πηγή: vlasti.gr

Η Δημοτική Αρχή – μόνο κατά τον τίτλο – μάλλον έχει γίνει το τέλος του ένδοξου παρελθόντος της  Βλάστης και  ολόκληρης της Εορδαίας. Όλα εγκαταλειμμένα. Όλα στο έλεος του καιρού και των ζωντανών (συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι).

Ποιος τελικά θα λογοδοτήσει; Μόνο τα δημοτικά τέλη έρχονται κανονικά στους κατοίκους της Κοινότητας Βλάστης. Καμία μέριμνα για οτιδήποτε.

Η Βλάστη-στολίδι της περιοχής (ονειρεμένο μέρος) τείνει στην απαξίωση και τον αφανισμό.

 

Οι αναγνώστες:

ΤΟΣΚΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1269 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 9 κρούσματα της Εορδαίας που δόθηκαν στη ...