Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Προτάσεις > Διακοσμητικά αντικείμενα για το σαλόνι μας

Διακοσμητικά αντικείμενα για το σαλόνι μας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα διακοσμητικά που επιλέγουμε για το σπίτι μας, από το σαλόνι μας μέχρι ακόμα και το μπάνιο μας, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην εικόνα του σπιτιού μας. Προσδίδουν μοναδικό στυλ, προσφέρουν χρώμα στους χώρους μας και κάνουν το σπίτι μας να δείχνει γεμάτο και ζεστό.

Εδώ μπορούμε να βρούμε πρακτικές συμβουλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για να αναδείξουμε δημιουργικά κάθε σημείο του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου με διάφορα διακοσμητικά μοντέρνα ή και κλασικά για ένα μοναδικό και ξεχωριστό στυλ!

Τι διακοσμητικά μπορούμε να επιλέξουμε για τους χώρους μας;

  • Τραπεζάκι σαλονιού: ανεξάρτητα από το μέγεθος και το στυλ του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα κεντρικά σημεία του σαλονιού και προσφέρεται για να αποτυπώσουμε τα διακοσμητικά μας ύφος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά αντικείμενα όπως κεριά, κεραμικά, κορνίζες ή και λίγα βιβλία για να δώσουμε έναν ανάλαφρο τόνο και μια αίσθηση ηρεμίας στο χώρο μας. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να ομαδοποιούμε τα αντικείμενά μας (π.χ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δισκάκια για να τοποθετήσουμε τα κεριά μας) ώστε να έχουμε ένα κομψό αποτέλεσμα.
  • Κονσόλα: ένα ψηλό φωτιστικό (ή ακόμη και δαπέδου), ένας πίνακας και μερικά διακοσμητικά δοχεία ή βάζα αρκούν για να δημιουργήσουν μια εξαιρετική εικόνα. Για ένα ακόμη πιο εναρμονισμένο αποτέλεσμα καλό είναι, εφόσον τοποθετήσουμε το φωτιστικό στη μια πλευρά της κονσόλας, να φροντίσουμε ώστε ο πίνακας να μπει λίγο ψηλότερα από το ύψος του φωτιστικού.
  • Μια πολύ ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη ιδέα είναι η τοποθέτηση μικρών επίπλων και αντικειμένων κατά σειρά ύψους! Με τον τρόπο αυτό το βλέμμα μας κινείται διαδοχικά μέσα στο χώρο πηγαίνοντας από το μικρότερο στο μεγαλύτερο σημείο και αντίστροφα. Έτσι πετυχαίνουμε αφενός να δώσουμε έμφαση στη λεπτομέρεια και αφετέρου να εστιάσουμε την προσοχή στα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.
  • Διαφορετικές διαστάσεις, χρώματα και σχήματα στο χώρο μας -είτε πρόκειται για μικρά έπιπλα, αντικείμενα ή υφάσματα- συντελούν στη δημιουργία αντιθέσεων και αποτελούν έμπνευση για πρωτοποριακές, μοναδικές διακοσμητικές παρεμβάσεις που ταιριάζουν με την προσωπικότητα μας και εκφράζουν την συνολική διάθεση, τον αέρα που εκπέμπει ο περιβάλλοντας χώρος. Απλές ιδέες, όπως τα σκούρα διακοσμητικά σε ένα ανοιχτόχρωμο έπιπλο, μπορούν να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
  • Πώς μπορούμε να δώσουμε αρμονία στα ασύμμετρα αντικείμενα; Αρκεί να τα διακοσμήσουμε όλα σε μια γωνιά, ενώ στην απέναντι πλευρά να τοποθετήσουμε ένα κομψό κάδρο, πιο ψηλό από αυτά. Με αυτό τον έξυπνο τρόπο δημιουργείται μια διαβάθμιση στο ύψος, αλλά ταυτόχρονα και μια ωραία αντίθεση.

Οι ιδέες για διακοσμητικά φυσικά δεν τελειώνουν εδώ. Υπάρχουν άφθονα διακοσμητικά αντικείμενα που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα και αρμονικά σε κάθε χώρο του σπιτιού μας, ακόμα και στον επαγγελματικό μας χώρο και να προσδώσουν ένα μοναδικό ύφος και να απογειώσουν την διακόσμησή μας.

Οι ιδέες είναι άφθονες και μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα για τον χώρο μας διακοσμητικά στα έπιπλα maison.gr.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team