Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Διαχωρίζουν τη θέση τους από ΠΑΝΣΕΚΤΕ και ΠΑΣΚΕΔΙ οι ιδιοκτήτες καφέ της Κοζάνης – Το πρώτο σχόλιο του αντιπροέδρου για τα όσα ακούγονται για «lockdown» στην εστίαση

Διαχωρίζουν τη θέση τους από ΠΑΝΣΕΚΤΕ και ΠΑΣΚΕΔΙ οι ιδιοκτήτες καφέ της Κοζάνης – Το πρώτο σχόλιο του αντιπροέδρου για τα όσα ακούγονται για «lockdown» στην εστίαση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σύγχυση προκάλεσε στο καταναλωτικό κοινό η ανακοίνωση, το πρωί, του Πανελλήνιου Σωματείου καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ), προαναγγέλλοντας «lockdown» στην εστίαση από 16 μέχρι και 22 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη αντίδρασης για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον κλάδο λόγω και του κορωνοϊού.
Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΝΣΕΚΤΕ, που έκανε λόγο για «μεμονωμένες αναφορές» και ότι τέτοιες ενέργειες απαιτούν μαζική συμμετοχή από όλα τα σωματεία.
Τοπικά, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Καφετεριών Κοζάνης «ΕΡΜΗΣ», Αλέκος Βουτυρής, με ανάρτησή του στο facebook, διαχωρίζει τη θέση του σωματείου από τα δύο σωματεία, λέγοντας πως δευτεροβάθμια ένωσή της είναι η ΠΟΕΣΕ και ότι θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση – ενημέρωση του κοινού.

Τι λέει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Καφετεριών Κοζάνης

«Να γίνει σαφές προς τα μέλη μας και προς τους καταναλωτές της Κοζάνης πως ο σύλλογος Ερμής δεν έχει ουδεμία σχέση με τις δραστηριότητες των σωματείων ΠΑΝΣΕΚΤΕ και ΠΑΣΚΕΔΙ, δεν τους αναγνωρίζει ως εκπρόσωπους του κλάδου και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του. Η Δευτεροβάθμια πανελλήνια ένωση μας είναι η ΠΟΕΣΕ και μόνον αυτή αναγνωρίζουμε ως εκπρόσωπο μας πανελλαδικά. Υγ. Θα επανέλθουμε με πλήρη ενημέρωση ώστε να μην δημιουργείτε σύγχυση».

Η ανακοίνωση ΠΑΣΚΚΕΔΙ για «lockdown

«To Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΄΄ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.΄΄ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους στον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, τους Προέδρους και τα μέλη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων Εστίασης και Διασκέδασης όλης της Χώρας, τους εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς, τους προμηθευτές, τους καταναλωτές-πελάτες μας, τους Προέδρους και τα μέλη των πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων, προμηθευτών και καταναλωτών όλης της χώρας.

Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας.

Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα, με τις ευλογίες και του ανύπαρκτου, ουσιαστικά, συνδικαλισμού ανωτέρων και ανωτάτων βαθμίδων, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουμε μάθει στις παρακλήσεις, όπως μας έμαθαν κι αυτοί με τις καθημερινές Κ.Υ.Α., που ΄΄άλλαζαν όμως τη ζωή μας και τα φώτα μας΄΄, αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση και να προτείνουμε στον κλάδο:  Γενικό επαναλαμβανόμενο εάν απαιτηθεί lockdown του κλάδου: Η Εστίαση αναστέλλει τη λειτουργία της, σε πρώτη φάση και παραμείνει κλειστή από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η «περιπέτεια» του Κυριάκου Μιχαηλίδη με rapid test και τι ακολούθησε

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα το πρωί, όπως πολλοί συμπολίτες μας, πήγα και γω σε ένα από τα σημεία στην Κοζάνη ...