Αρχική > Ενέργεια > Δεσκάτη Γρεβενών: Φυσικό αέριο σε 6 μήνες-Έναρξη εργασιών εγκατάστασης δικτύου

Δεσκάτη Γρεβενών: Φυσικό αέριο σε 6 μήνες-Έναρξη εργασιών εγκατάστασης δικτύου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με  φυσικό αέριο αναμένεται  να  τροφοδοτηθεί  η  περιοχή του Δήμου Δεσκάτης της Π.Ε  Γρεβενών  στις αρχές της Άνοιξης του 2020, αφού ξεκινούν άμεσα οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περισσότεροι από  1300  καταναλωτές -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- στην ορεινή Δεσκάτη, θα έχουν την δυνατότητα παροχής θέρμανσης,  με  πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος.

Η τελετή έναρξης  των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης  Θεόδωρου Καράογλου, αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου  στις  8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Δεσκάτης, με την συμμετοχή και των εκπροσώπων της εταιρείας EDIL  HELLAS , η  οποία αναλαμβάνει  την  κατασκευή του δικτύου και του σταθμού αποσυμπίεσης, χρηματοδοτώντας το έργο.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος  Δεσκάτης  Δημήτρης Καραστέργιος , χαρακτήρισε «εμβληματικό» το έργο, ανέφερε ότι η παροχή  θα γίνεται με μεταφορά συμπιεσμένου φυσικού αερίου με μορφή CNG  και  έκανε λόγο για «τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη»  και για μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 50%, σε μία ορεινή περιοχή με μακρύ και βαρύ χειμώνα.

Η  Δεσκάτη  θα είναι ο πρώτος  Δήμος στη Δυτ. Μακεδονία που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο σε ένα περίπου εξάμηνο και όπως υπογράμμισε ο κ. Καραστέργιος «είναι και η  πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα κατασκευασθεί ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιώτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης , η συνολική επένδυση της εταιρείας EDIL  HELLAS που χρηματοδοτεί το έργο θα φθάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, σε πλήρη ανάπτυξη και σε βάθος χρόνου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team