Αρχική > Slider > Δεν θέλουν νέες λυόμενες αίθουσες στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Ο δήμος Εορδαίας επιταχύνει τις διαδικασίες για ανέγερση διδακτηρίου

Δεν θέλουν νέες λυόμενες αίθουσες στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Ο δήμος Εορδαίας επιταχύνει τις διαδικασίες για ανέγερση διδακτηρίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Αποστάσεις από την πρόταση εγκατάστασης δύο νέων λυόμενων αιθουσών για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας με το οποίο συστεγάζεται το 2ο ΕΠΑΛ, παίρνουν οι μαθητές του σχολείου, η εκπαιδευτική κοινότητα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και ο δήμαρχος Εορδαίας.

Το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών στο 2ου ΕΠΑΛ αποτέλεσε το αντικείμενο της προχθεσινής επίσκεψης του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη στο συγκεκριμένο σχολείο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, με κυρίαρχο το αίτημα την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Μηχανικοί της ΑΝΚΟ που συνόδευαν τον περιφερειάρχη εξέφρασαν επιφυλάξεις για το εάν μπορούν να διαμορφωθούν δύο νέες αίθουσες σε μια αποθήκη που υπάρχει πάνω από τους χώρους υγιεινής του σχολείου, χωρίς να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της στατικότητάς του, καθώς πρόκειται για ένα αυθαίρετο κτίσμα και δεν υπάρχουν οι μελέτες κατασκευής του.

IMG_3773

Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να επιλέξουν ένα από εξής τρία εναλλακτικά σενάρια: Να γίνει παρέμβαση για να ενισχυθεί η στατικότητα του συγκεκριμένου κτίσματος, να γκρεμιστεί το κτίσμα και να κατασκευαστεί στη θέση του ένα νέο κτήριο ή να εγκατασταθούν στο προαύλιο του σχολείου άλλες δύο προκατασκευασμένες αίθουσες- λύση που, όπως επισημάνθηκε, είναι η λιγότερο χρονοβόρα. Σημειωτέον ότι δύο λυόμενες αίθουσες είχαν τοποθετηθεί πριν τρία χρόνια στο προαύλιο του σχολείου- η μία εκ των οποίων κάηκε πέρσι, ενώ τον περασμένο Μάιο εγκαταστάθηκαν άλλες δύο λυόμενες αίθουσες, ωστόσο το σχολείο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης αιθουσών.

Μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, Ιωάννης Σάλιαγκας, είπε ότι το 15μελές μαθητικό συμβούλιο προέκρινε τη λύση να διαμορφωθούν δύο αίθουσες πάνω από το προαναφερόμενο κτίσμα, με την προϋπόθεση ότι θα ελεγχθεί και θα ενισχυθεί η στατικότητα του συγκεκριμένο κτίσματος.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ συμφωνεί με την πρόταση που προκρίνουν οι μαθητές. Όσο για το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου τάχθηκε υπέρ του να ακολουθηθεί η πιο ενδεδειγμένη και λιγότερο χρονοβόρα λύση για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου.

IMG_3685

 

Υπέρ της άποψης της μαθητικής κοινότητας του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τάσσεται και ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης. «Είμαι υπέρ της άποψης να διαμορφωθούν δύο νέες αίθουσες πάνω από το συγκεκριμένο κτήριο.  Πρέπει όμως να ελεγχθεί η στατικότητα του κτίσματος και εάν προκύψει ότι απαιτείται να γίνουν σύντομα οι μελέτες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να ενισχυθεί στατικά με έναν “μανδύα” το κτίσμα ώστε να ενισχυθεί ο φέρων σκελετός», όπως δήλωσε στον «Π» ο κ. Ζαμανίδης.

Ο δήμαρχος Εορδαίας τόνισε μάλιστα πως «όλες αυτές οι λύσεις που εξετάζονται για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 2ου ΕΠΑΛ δεν λύνουν επί της ουσίας το πρόβλημα. Γι’ αυτό εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών για την ανέγερση ενός σύγχρονου σχολικού κτηρίου για το 2ο ΕΠΑΛ με 23 χώρους διδασκαλίας. Γιατί αυτή είναι η μόνη οριστική λύση του προβλήματος».

Το νέο σχολικό κτήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή της Ανατολικής εισόδου της πόλης της Πτολεμαΐδας, πίσω από το κτήριο που στεγάζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη