Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος ο «Τρανός Χορός» στη Βλάστη, εξαιτίας της συγκυρίας του κορωνοϊού

Δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος ο «Τρανός Χορός» στη Βλάστη, εξαιτίας της συγκυρίας του κορωνοϊού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των απανταχού της Ελλάδας Συλλόγων Βλατσιωτών σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Κοινότητας Βλάστης και το Δήμο Εορδαίας, αφού έλαβαν υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού (SARS Covid-19) στη χώρα μας όπως και τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις παραινέσεις-προτροπές της Πολιτείας προς αποφυγή συνωστισμού, αποφάσισαν ομόφωνα να συστήσουν στα μέλη τους και στους απανταχού Βλατσιώτες να μη συμμετάσχουν στην επιτέλεση του δρώμενου του «Τρανού Χορού», που λαμβάνει χώρα κάθε 15 και 16 Αυγούστου στη Βλάστη.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η παγκόσμια κοινότητα, πρωταρχικό και ύψιστο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας, του μεγαλύτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του «Εγώ» μας, να αναστοχαστούμε και να συλλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που φέρουμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Ας πλέξουμε φέτος νοερά τα χέρια μας, ας τραγουδήσουμε βουβά τα τραγούδια του χορού μας και ας δώσουμε με τη σωματική μας απουσία τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε και στο μέλλον τη συμμετοχή μας στην καθιερωμένη από την παράδοσή μας τελετουργία του «Τρανού Χορού». Του Χορού αυτού που αποτελεί ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας, ένα κομμάτι της αλήθειας της βλατσιώτικης κοινότητας. Για να είμαστε όλοι του χρόνου «στον μέτρο».

Ευχόμαστε στους απανταχού Βλατσιώτες και στους φίλους αυτών Καλή Παναγιά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εξώδικη ανταπάντηση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη από το 4coffee: «Είναι φανερή πλέον η τακτική εκφοβισμού και φίμωσης που ακολουθείτε απέναντί μας»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Εξώδικη ανταπάντηση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για την υπόθεση της αναφοράς του καταστήματος μας ...