Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δεν πάει άλλο η κατάσταση στη ΔΕΥΑ Εορδαίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Καταθέτουν μήνυση εναντίον της διοίκησης της επιχείρησης

Δεν πάει άλλο η κατάσταση στη ΔΕΥΑ Εορδαίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Καταθέτουν μήνυση εναντίον της διοίκησης της επιχείρησης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Να δοθεί άμεσα λύση στα ενδοϋπηρεσιακά προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Εορδαίας και έχουν σοβαρή επίπτωση στη λειτουργία των υπηρεσιών της, καθώς δεν γίνονται έγκαιρα προμήθειες με συνέπεια να είναι παροπλισμένα μηχανήματα και να μην μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία, ζήτησαν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΕ στη σημερινή κινητοποίησή τους, καθώς πραγματοποίησαν νέα δίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 11π.μ. έως 1μ.. Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και ότι προχωρούν στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑ Εορδαίας.

Ειδικότερα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ, Θωμάς Καραθωμάς, ετοιμάζουν φάκελο για την υποβολή μηνύσεων εναντίον της διοίκησης της επιχείρησης. Καθώς «παρά την καταγγελία που κάναμε στον Εισαγγελέα Κοζάνης εδώ και έξι μήνες, το Δ.Σ. δεν μπαίνει στον κόπο καν να συζητήσει τα προβλήματά μας», τονίζοντας ότι: «Θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για παράβαση καθήκοντος, διότι το πρωταρχικό μέλημα του Δ.Σ. είναι η προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης.» Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να καταγγέλλεται από τον νομικό, από όλους τους εργαζόμενους ότι έχουν δοθεί παρανόμως καταβληθείσες εισφορές, ότι έχουν πέσει υπάλληλοι σε ποινικά κολάσιμες πράξεις και να μην μπαίνουν καν στη διαδικασία να ψάξουν αν έχουν τέτοια χρήματα και να τα γυρίσουν στην υπηρεσία. Δεν μπορώ να το καταλάβω, καλύπτουν κάποιες καταστάσεις, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλιώς το πράγμα. Πρέπει επιτέλους να δοθούν τα λεφτά πίσω στην υπηρεσία.»

Ερωτηθείς από το «e-ptolemeos.gr» για το ποια είναι σήμερα η κατάσταση στη ΔΕΥΑΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων απάντησε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή η μη έγκαιρη αγορά -προμήθεια υλικών και οι επισκευές αυτοκινήτων έχει φέρει σε δυσμενή κατάσταση την υπηρεσία. Δεν λειτουργεί το αποφρακτικό, δεν λειτουργούν τσάπες, δεν λειτουργούν αυτοκίνητα 4Χ4, εκκρεμούν πόσες βλάβες γιατί περιμένουμε υλικά –από εργαλεία, κομπρεσέρ, γεννήτριες, οτιδήποτε. Πλέον για να αποκαταστήσουμε μια βλάβη δεν διαλέγουμε βάση της αναγκαιότητας αλλά βάση το τι εργαλεία και υλικά έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τη βλάβη.»

Αντί να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα η διεύθυνση της επιχείρησης επιρρίπτει ευθύνες στο προσωπικό, δεν υπάρχει συνεννόηση, δεν υπάρχει συνεργασία και υπάρχει μεροληπτική συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό, συμπλήρωσαν άλλα μέλη της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ, τονίζοντας ότι «η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε αδιέξοδο την επιχείρηση.»

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΕ ζήτησαν επίσης τη συμπαράσταση του κόσμου, τονίζοντας πως δεν αγωνίζονται μονάχα για τα δικαιώματά τους αλλά για καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες του Δήμου Εορδαίας. «Αγωνιζόμαστε πρωτίστως γι’ αυτούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου τους, επισημαίνοντας μάλιστα το τεράστιο έργο που έχουν επωμιστεί, καθώς ενώ επί Δήμου Πτολεμαΐδας εργάζονταν στη ΔΕΥΑΕ 96 άτομα αυτή τη στιγμή υπηρετούν στη ΔΕΥΑΕ 53 άτομα – εκ των οποίων 5 άτομα είναι αποσπασμένα στο Δήμο, παρά το γεγονός ότι στο μεταξύ έχουν ενταχθεί στη ΔΕΥΑΕ και 25 χωριά του Δήμου Εορδαίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων, με τα προβλήματα στη ΔΕΥΑ Εορδαίας ασχολείται πλέον και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test κάτω από το Δημαρχείο την Τρίτη 11 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης ...