Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > ΔΕΗ: Το ζήτημα ποινικής διερεύνησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο Χατζηδάκης

ΔΕΗ: Το ζήτημα ποινικής διερεύνησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο Χατζηδάκης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ο υπουργός Ενέργειας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε «δεν είστε κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι», αναφέρθηκε στην οικτρή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, μίλησε για την «περίεργη» – όπως την χαρακτήρισε – αγορά σκοπιανής εταιρείας ενέργειας που ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ για να προσθέσει «θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη. Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να διερευνηθεί οτιδήποτε μεμπτό».

«Υπάρχει αυτή η περίεργη υπόθεση εξαγοράς από την ΔΕΗ εταιρείας από τον βόρειο γείτονά μας που ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ. Δεν νομίζετε εσείς που κάνετε τους εισαγγελείς ότι οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις γι’ αυτό το θέμα. Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει στο πολιτικό θέατρο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ζήτημα ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι. Σήμερα ανοίγει το θέμα και θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις και στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιδρώντας ο κ. Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ είπερ «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όποτε θέλετε. Δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα 500 εκατ ευρώ και απειλείτε».

Επανερχόμενος ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε «διερωτώμαι: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που επιβάρυνε υπέρμετρα την ΔΕΗ δεν κάνει αυτοκριτική και επιχειρεί να αποδράσει από την πραγματικότητα; Δεν υπάρχει καμία απειλή. Αν έχετε στοιχεία και αριθμούς όπως ισχυρίζεστε ελάτε να τα συζητήσουμε και μπορεί να αποδειχθεί ότι εσείς έχετε δίκιο και εμείς άδικο. Αναφορικά με την δικαιοσύνη νομίζω θα συμφωνήσετε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί οτιδήποτε μεμπτό».

Παράλληλα, απαντώντας σε άλλα σχόλια της αντιπολίτευσης, είπε: «Όταν έχεις μια επιχείρηση της οποίας η μετοχή πέφτει με την προηγούμενη κυβέρνηση κατά 83% μετρημένα ενώ με την επόμενη κυβέρνηση με εμάς δηλαδή ανεβαίνει περιπου 100% μέσα σε ένα δίμηνο ποιός είναι αυτός που απαξιώνει και ποιός αυτός που ενισχύει την επιχείρηση; Είπε κάποιος ότι πρέπει να παρέμβει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Για ποιό πράγμα; Επειδή αντιδρά θετικά η αγορά με την πρότασή μας; ΝΑ είστε πιο προσεκτικοί. Φαίνεται ότι δεν έχετε διδαχθεί τίποτα».

Τόνισε δε πως «η πολιτική της κυβέρνησης στην ΔΕΗ ηταν μια πολιτική που οδήγησε στο μπάχαλο» και εξήγησε πως «Η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ ήταν 1,6 δις ευρώ στις 27.2.2015. Στις 24.5.20199 ήταν 338 εκατ ευρώ. Λέτε ότι σας αδικούμε γιατί δεν συνυπολογίζουμε τον ΑΔΜΗΕ. Να σας διευκολύνω. Να βάλω μήλα με πορτοκάλια και να συνυπολογίζω τον ΑΔΜΗΕ . Φθάνουμε στα 759 εξατ ευρώ. Τι είναι μεγαλύτερο ; Τα 1,6 δις ευρώ ή τα 759 εκατ ευρώ;»

Τέλος, τόνισε «Μας λέτε να καταβάλουμε τα ΥΚΩ. Εμείς θα τα καταβάλουμε. Αλλα εσείς που το προτείνεται και κάνετε τους φιλολαϊκούς , τα ΥΚΩ ποίοι τα πληρώνουν; Τα φέρνει ο Σταϊκούρας από το σπίτι του; Είναι λεφτά των φορολογούμενων. Είναι χρήματα που δεν προκαλούν επίπτωση στους φορολογούμενους ή νομίζεται ότι ορισμένοι είναι οικονομικά αναλφάβητοι;»

πηγή: parapolitika.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team