Αρχική > Ενέργεια > ΔΕΗ: Επένδυση στην αποθήκευση ενέργειας – Τα έργα προβλέπεται να αναπτυχθούν στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη

ΔΕΗ: Επένδυση στην αποθήκευση ενέργειας – Τα έργα προβλέπεται να αναπτυχθούν στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Του Χάρη Φλουδόπουλου

Συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των έργων της, η «πράσινη» θυγατρική της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς χθες κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας 8 συνολικά αιτήσεις για έργα αποθήκευσης ενέργειας.

Τα έργα προβλέπεται να αναπτυχθούν στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, σε γεωγραφικές θέσεις που έχουν μελετηθεί και εξυπηρετούν τόσο την επενδυτική στρατηγική της εταιρείας όσο και τις ανάγκες για τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρισμού.

Η διασπορά των έργων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, αποτελεί στρατηγική επιλογή ενώ ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη των έργων αποθήκευσης εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου της εταιρείας για τη δημιουργία ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου.

Η εγκατεστημένη ισχύς των 8 έργων αποθήκευσης φτάνει το 1GW με δυνατότητα αποθήκευσης συνολικής ενέργειας 3GWh. Η κατάθεση των αιτήσεων αδειοδότησης αποτελεί το πρώτο βήμα για την επένδυση, η οποία υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 500 έως 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η ΔΕΗ για να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων, αναμένει την οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, κάτι που αναμένεται να γίνει σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Σκρέκα μέχρι το καλοκαίρι.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει καταθέσει πρόσφατα αιτήσεις έκδοσης βεβαίωσης παραγωγού για συμβατικά φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 600MW και με τις αιτήσεις αυτές διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη έργων ξεπερνά τα 6,5GW εκ των οποίων τα 2,5GW είναι φωτοβολταϊκά. Η εταιρεία έχει δρομολογήσει την έναρξη κατασκευής εντός των 24 μηνών έργων ισχύος 500MW και βρίσκεται εντός της τροχιάς του στόχου για εγκατάσταση 1,5GW έργων μέχρι το 2024.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μουσουρούλης: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ για αυξημένα ποσοστά ενισχύσεων στις υπό μετάβαση περιοχές – Δείτε τα ποσοστά (μέχρι και 80%)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, συμμετείχε ως ομιλητής στο «11th Annual ...