Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δ.Σ. Εορδαίας: Μπαίνει μπρος στην αξιοποίηση χώρων από οικισμούς του π. ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα – Αίτημα προς τον ΟΑΕΔ για εκ νέου παραχώρηση καταστημάτων/αιθουσών που τώρα ρημάζουν

Δ.Σ. Εορδαίας: Μπαίνει μπρος στην αξιοποίηση χώρων από οικισμούς του π. ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα – Αίτημα προς τον ΟΑΕΔ για εκ νέου παραχώρηση καταστημάτων/αιθουσών που τώρα ρημάζουν

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


-ΟΧΙ σε εγκατάσταση αιολικού στη Βλάστη

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, η εισήγηση του Δήμου προκειμένου να υποβληθεί αίτημα προς τον ΟΑΕΔ, ώστε να αποδοθούν στο Δήμο καταστήματα και αίθουσες συγκέντρωση που βρίσκονται οικισμούς του πρώην ΟΕΚ.

Η δημοτική αρχή Εορδαίας έχει πρόθεση να αξιοποιήσει τα εν λόγω κτήρια, τα οποία σε πολλές των περιπτώσεων ρημάζουν και εγκαταλείπονται. Όπως διαβάστηκε στο Δ.Σ. από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκο Φουρκιώτη, πρόκειται για κτίσματα στους εξής οικισμούς, όπου και θα ζητηθεί εκ νέου παραχώρηση:

«Πτολεμαΐδα 5»: 4 καταστήματα και 3 αίθουσες συγκέντρωσης

«Πτολεμαΐδα 1»: 6 καταστήματα

«Πτολεμαΐδα 3»: 4 καταστήματα και 1 αίθουσα συγκέντρωσης

«Πεντάβρυσσος»: 3 καταστήματα  και 1 αίθουσα συγκέντρωσης

Μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και την έρευνα των φακέλων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, και τα αρμόδια τμήματα Πολεοδομίας, διαπιστώθηκε ότι τα ακίνητα αυτά μπορούν να εξυπηρετήσουν κτιριακές ανάγκες του δήμου και να διευκολύνουν την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Όπως σημείωσε ο κ. Φουρκιώτης, ένα χρόνο πριν η δημοτική αρχή με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου είχαν συζητήσει σχετικά με στελέχη του ΟΑΕΔ για αυτή την παραχώρηση.

Ο Δήμος σήμερα αιτείται την εκ νέου παραχώρηση για χρονικό διάστημα 25 ετών με δυνατότητα ανανέωσης 10 έτη, ενώ θα προχωρήσει σε ανακαίνιση όπου χρειάζεται, λόγω αυθαιρεσιών που έχουν γίνει ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα.

Όπως σημειώθηκε, δε, δύο καταστήματα στην «Πεντάβρυσσο», βρίσκονται σε χρήση σήμερα και έχουν συμβάσεις έως 31/8/21, ενώ άλλες συμβάσεις έχουν λήξει τα προηγούμενα έτη.

Η αντιπολίτευση τόνισε πως πρόκειται για κτήρια που έχουν ρημάξει, σε αυτά ανθεί η παραβατικότητα και χρίζουν ανακαίνισης, ενώ από το ‘14 καμία δημοτική αρχή δεν έκανε αίτηση προς τον ΟΑΕΔ για την παραχώρησή τους. Ενώ, από άλλους συμβούλους ακούστηκαν προτάσεις για να αξιοποιηθούν τα συγκροτήματα για να γίνουν φοιτητικές εστίες, ή να παραχωρηθούν σε συλλόγους, ή να στεγάσουν όπου γίνεται άπορους.

 

ΟΧΙ σε εγκατάσταση αιολικού στη Βλάστη

Επίσης, στο ίδιο Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της δημοτικής αρχής, όπως διαβάστηκε από τον κ. Φουρκιώτη, κατά του αιτήματος της ΡΑΕ για αύξηση της φέρουσας ικανότητας εγκατάστασης αιολικών σταθμών εντός της ΔΕ Βλάστης. Μάλιστα, στο σώμα διαβάστηκε και σχετική επιστολή του προέδρου της κοινότητας, με την οποία εκφραζόταν η αντίθεση τους στην εγκατάσταση αιολικών.

Ο κ. Φουρκιώτης στην εισήγησή του αναφέρθηκε ακόμη μια φορά στην άποψη του δήμου για τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ, λέγοντας πως ειδικά στην εν λόγω τουριστική περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ιστορικής διαδρομής δεν θα έπρεπε να εγκατασταθούν αιολικά, που εκτός αυτών επηρεάζουν το οικοσύστημα, τα βοσκοτόπια, κ.ο.κ.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέο ΔΣ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης- Πρόεδρος ο Ιλχος Λάζαρος Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο Δ.Σ. απέκτησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν ...