Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δ. Εορδαίας: Αποκαθίσταται ο φωτισμός του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Πλέον θα λειτουργεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED-VIDEO

Δ. Εορδαίας: Αποκαθίσταται ο φωτισμός του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Πλέον θα λειτουργεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED-VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Δήμου Εορδαίας τον οποίο «περπατάνε» χιλιάδες Δυτικομακεδόνες, κι όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία και στην ασφάλεια διέλευσης του, κυρίως λόγω του προβληματικού συστήματος ηλεκτροφωτισμού.

Ο λόγος για τον δρόμο Πτολεμαΐδας-Μποδοσάκειου, ο οποίος ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια προσωπικό και ασθενείς του Νοσοκομείου, αλλά και όλους τους πολίτες που έκαναν διελεύσεις προς το Νοσοκομείο, προς Καστοριά ή προς άλλες κατευθύνσεις.

Εδώ και 1,5 χρόνο γίνεται προσπάθεια να γίνει εξ αρχής νέα μελέτη και κατασκευή νέου έργου δικτύου ηλεκτροφωτισμού το οποίο θα εντάσσονταν σε δημόσιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Φουρκιώτης στον «Π».

Η διαδικασία όμως αυτή αποδείχτηκε πολύ χρονοβόρα λόγω και των μεγάλων γραφειοκρατικών διαδικασιών, τη στιγμή που οι εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών ήταν καθημερινές.

Η βασική αιτία μη λειτουργίας του συστήματος ήταν οι πολλές βλάβες στην υπόγεια καλωδίωση. Λόγω αυτού, όποια βλάβη και να διορθώνονταν τόσα χρόνια, εμφανίζονταν μια αλλη, που έριχνε το σύστημα.Έτσι, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κεσκερίδης με τη βοήθεια λιγοστών συνεργατών αποφάσισε να ανοίξει όλη την υπόγεια καλωδίωση σε όλο το μήκος των 2 χιλιομέτρων, και να αποκαταστήσει τις αρκετές δεκάδες βλάβες.

Συνεπώς τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η συντήρηση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, και μάλιστα μετά από αποκατάσταση με ίδια μέσα του Δήμου. Ανάλογα με τη λειτουργία του συστήματος μετά τις παρεμβάσεις, θα αξιολογηθεί αν γίνει από την αρχή νέο έργο ηλεκτροφωτισμού.

Ταυτόχρονα, τις προηγούμενες ημέρες αντικαταστάθηκαν οι 91 λαμπτήρες του δικτύου μαζί με τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα, με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου LED, μέσω των οποίων θα γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας 75%.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Θετικός στον κορωνοϊό ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος – Το μήνυμά του

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος. Ο ίδιος με μήνυμά του στα social media ...