Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χωρίς προβλήματα ο αποχιονισμός στον δήμο Εορδαίας – Μηχανήματα και προσωπικό επιχειρούσαν όλη τη διάρκεια του χιονιά

Χωρίς προβλήματα ο αποχιονισμός στον δήμο Εορδαίας – Μηχανήματα και προσωπικό επιχειρούσαν όλη τη διάρκεια του χιονιά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Χωρίς προβλήματα στον Δήμο Εορδαίας από την επέλαση του χιονιά, παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, αλλά και τη σφοδρή χιονόπτωση του Σαββάτου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, τα αρμόδια συνεργεία, όλος ο στόλος των μηχανημάτων, αλλά και το προσωπικό, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στους δρόμους, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρχουν προβλήματα για τους πολίτες.

Κύρια μέριμνα ήταν να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Δήμου, τόσο το επαρχιακό, όσο ιδίως ο δρόμος για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αλλά και μέσα στην πόλη. Επίσης, βαρύτητα δόθηκε στο να μην κλείσουν δρόμοι που οδηγούν τους κτηνοτρόφους στις μονάδες τους.

Εγκαίρως, είχε μπει και αλάτι στους δρόμους, προκειμένου να μην υπάρξει πάγος, καθότι όπως είναι γνωστό, το αλάτι λειτουργεί μόνο μέχρι τους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Εορδαία οι θερμοκρασίες έφτασαν τους μείον 12 βαθμούς, ξημερώματα Κυριακής.

Σε ό,τι αφορά την πόλη της Πτολεμαΐδας, υπάρχουν μερικά σημεία που υπάρχει πάγος ακόμη, λόγω και των πολικών θερμοκρασιών που επικράτησαν, αλλά αυτά είναι κυρίως ανήλια και όταν ανέβουν λίγο οι θερμοκρασίες τότε και θα λιώσουν οι πάγοι.

Οι αρμόδιοι του δήμου Εορδαίας συνιστούν, σε κάθε περίπτωση, από τους πολίτες, να προσέχουν στην κυκλοφορία τους.

«Ανταποκριθήκαμε τέλεια, τόσο το προσωπικό, όσο και από πλευράς μηχανημάτων, παρά την έντονη χιονόπτωση που υπήρξε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Κάναμε αποκατάσταση όπου χρειάστηκε σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε δρόμους, σε όλα τα χωριά όπου επενέβησαν μηχανήματα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Επίσης, τρια μηχανήματα υπήρχαν μέσα στην πόλη, με προτεραιότητα το Νοσοκομείο», σημείωσε μιλώντας στον «Π» ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Κοσμάς Σιδηρόπουλος.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μίνι βόλεϊ και τένις στην πρώτη γραμμή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η εκδήλωση του Δήμου Γρεβενών «Όλη η ...