Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χωρίς «παρατράγουδα» η πρώτη ημέρα των Πανελληνίων στα δύο εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ του Ν. Κοζάνης – Αξιοσημείωτη η αποχή

Χωρίς «παρατράγουδα» η πρώτη ημέρα των Πανελληνίων στα δύο εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ του Ν. Κοζάνης – Αξιοσημείωτη η αποχή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Χωρίς παρατράγουδα και με την αποχή να καταγράφει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό, κύλησε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στο Νομό Κοζάνης, για τους υποψηφίους εισαχθέντες σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, όλα κύλησαν ομαλά στην «πρεμιέρα» των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ, και στα δύο εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στο Νομό Κοζάνης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, για τους αποφοίτους των 8 ΕΠΑΛ του Νομού.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξεταστικό κέντρο Κοζάνης , το 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, συμμετείχαν 260 υποψήφιοι, απείχαν 56 τον αριθμό και το ποσοστό αποχής έφτασε στο 21%. Στο δεύτερο εξεταστικό κέντρο, αυτό του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, οι υποψήφιοι συμμετέχοντες έφτασαν στους 161, απείχαν οι 26 και η αποχή έφτασε σε ποσοστό 16%.

Το μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές ήταν αυτό των Νέων Ελληνικών και το θέμα που έπεσε είναι κείμενο του Αλμπέρ Καμύ για την Τέχνη και τον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη, ενώ στο σύνολό τους τα θέματα χαρακτηρίστηκαν ως «βατά».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα γραπτά των αποφοίτων ΕΠΑΛ του Νομού Κοζάνης διορθώνονται, φυσικά, αλλού, ενώ η περιοχή δεν διαθέτει βαθμολογικό κέντρο για ΕΠΑΛ, παρά μόνο για ΓΕΛ.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή και στη μάχη ρίχνονται οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Συγκεκριμένα για το Νομό Κοζάνης, εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν για τα Γενικά Λύκεια: Στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, το ΓΕΛ Νεάπολης, το ΓΕΛ Σερβίων και το ΓΕΛ Σιάτιστας.

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη