Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Χωρίς λευκό καπνό η σύσκεψη για τη ΜΕΤΕ

Χωρίς λευκό καπνό η σύσκεψη για τη ΜΕΤΕ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η κάτι από περισσότερο της μίας ώρας, συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για το θέμα της ΜΕΤΕ.

Περιφερειάρχης, οι 7 Βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας, Δήμαρχοι Σερβίων, Φλώρινας, Κοζάνης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καθώς και 5 εκπρόσωποι των εργαζομένων, είδαν τον Κωστή Χαζτηδάκη, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να έδωσε οριστική απάντηση για το θέμα τροφοδοσίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ από το ορυχείο του Προσηλίου.

Όπως είναι γνωστό το ζήτημα αυτό αφορά αποκλειστικά τη ΔΕΗ και το σχεδιασμό που η εταιρεία έχει κάνει, με τον Υπουργό προφανώς να έχει στα σκαριά μία συζήτηση με τον Πρόεδρο της επιχείρησης το επόμενο διάστημα, ενώ στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιάννης Κοπανάκης.

Η ΜΕΤΕ δεν είναι εξασφαλισμένη με σύμβαση για την τροφοδοσία από την επόμενη χρονιά, έχοντας ήδη καλύψει στην εξόρυξη τις ποσότητες που ήδη έχει συμφωνήσει με τη ΔΕΗ στην τρέχουσα σύμβαση, με μία από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Κωστής Χατζηδάκης να κάνει λόγο για τροφοδοσία περίπου 15.000 τόνων ανά μήνα το επόμενο διάστημα, έως ότου μπει στο σύστημα και η Πτολεμαΐδα 5 η οποία ενδεχομένως θα “απαιτεί” τον υψηλής ποιότητας λιγνίτη του ορυχείου Προσηλίου.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δ. Μακεδονία: Σύλληψη και 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερωμένο για παραβίαση των μέτρων κατά την τέλεση λειτουργίας

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για ...