Αρχική > Uncategorized > Χορηγός του προγράμματος του Πανεπιστημίου η ΔΕΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χορηγός του προγράμματος του Πανεπιστημίου η ΔΕΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή λήξης του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το αντικείμενο του φετινού προγράμματος ήταν «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία», το οποίο παρακολούθησαν 43 νέοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως μηχανικοί.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας της ΔΕΗ, Μαρία Τολάκη, καθώς η ΔΕΗ είναι ο βασικός υποστηρικτής του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα έξι χρόνια ζωής που έχει ως τώρα. Στο χαιρετισμό της η Μ. Τολάκη, σημείωσε ότι «η ΔΕΗ στηρίζει το θεσμό στα έξι χρόνια που υπάρχει, ενώ ειδικά φέτος είναι ο αποκλειστικός χορηγός. Το θέμα ‘Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας’ αποτελεί προνομιακό πεδίο για τη ΔΕΗ, η οποία διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία στο αντικείμενο αυτό, αλλά και επειδή αντικειμενικά στη ΔΕΗ υπάρχουν κίνδυνοι τους οποίους αντιμετωπίζει και οφείλει να τους αντιμετωπίζει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μείωση των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση την εταιρική κοινωνική ευθύνη, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, πανεπιστημίου κ.λ.π., βρίσκουν αρωγό τη ΔΕΗ».

Για το φετινό πρόγραμμα η κ. Τολάκη υπογράμμισε ότι «υλοποιήθηκε στη βάση αρχών, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, εκπαιδεύτηκαν επαγγελματίες της περιοχής διαφόρων ειδικοτήτων και πήραν μία γνώση με βάση την εμπειρία της ΔΕΗ που υπάρχει στην περιοχή, οπότε ήταν μία προσφορά στην περιοχή της Κοζάνης μέσα από μία πολύ καλή συνεργασία με το πανεπιστήμιο στη βάση επιστημονικών και ερευνητικών αρχών».

IMG_1103 IMG_1135 IMG_1137

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε «στην επιτυχία του προγράμματος» και «στη βούληση ΔΕΗ και πανεπιστημίου για συνεργασία των δύο φορέων», προσθέτοντας ότι «η παρουσία εκπαιδευτών από τη ΔΕΗ έδωσε μία προστιθέμενη αξία στο πρόγραμμα, καθώς έχουν μία τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο».

Στις εμπειρίες τους αναφέρθηκαν και δύο φοιτητές, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την άρτια διοργάνωση και για τη μεγάλη επιστημονική επάρκεια των εισηγητών, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι εισηγητές της ΔΕΗ πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές θα πάρουν το πιστοποιητικό εξειδίκευσης τον Σεπτέμβριο, αφού πρώτα παρουσιάσουν την εργασία τους. Επισήμαναν ωστόσο ότι με τις 80 ώρες του προγράμματος δεν μπορούν να πάρουν πιστοποίηση Τεχνικού Ασφαλείας. Στο σημείο αυτό η κ. Τολάκη ζήτησε από τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου το επόμενο πρόγραμμα να φτιαχτεί έτσι, ώστε να παίρνουν ειδίκευση μηχανικού ασφαλείας.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη του προγράμματος Έλενα Παπαδοπούλου, ενώ χαιρέτησαν ακόμη ο προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανολόγων του ΠΔΜ, ο υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου Γιώργος Μαρνέλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροματίδης.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...