Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Χιλιάδες εξώδικα σε καταναλωτές από τη ΔΕΗ – Βάζει δυνατά στο παιχνίδι εισπρακτική εταιρία για χρέη άνω των 1000 ευρώ – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Χιλιάδες εξώδικα σε καταναλωτές από τη ΔΕΗ – Βάζει δυνατά στο παιχνίδι εισπρακτική εταιρία για χρέη άνω των 1000 ευρώ – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών περίπου 120.000 πελατών της προσπαθεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ, αναθέτοντας εδώ και λίγες 4 μήνες στην εισπρακτική εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, ξάδερφου του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη, η δράση της Qualco, αφορούσε σε δύο στάδια, το εξωδικαστικό και το δικαστικό: Το πρώτο στάδιο προέβλεπε την μαζική αποστολή εξωδίκων σε στοχευμένους κακοπληρωτές, και επαγγελματίες που χρωστούσαν ποσά άνω των 1.000 ευρώ, τα οποία είτε δεν είχαν ρυθμίσει είτε είχαν μπει σε διακανονισμό αλλά δεν τον τήρησαν. Στο δεύτερο στάδιο, τα ποσά που όφειλαν οι πελάτες της ΔΕΗ, και οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στα ειδοποιητήρια και τα εξώδικα, επρόκειτο να διεκδικηθούν δικαστικά. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα αντιμετώπιζαν διακοπές ηλεκτροδότησης και δικαστική διεκδίκηση των χρεών.

Άγνωστο για ποιο λόγο, μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ έχει αποφύγει συστηματικά να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της εισπραξιμότητας, του έργου της Qualco, αλλά και για το ύψος των ληξιπρόθεσμων προς αυτήν χρεών, παρά επιλέγει τις διαρροές. Κρίνοντας από αυτές, οι οφειλές προσεγγίζουν συνολικά τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ η διοίκηση αφήνει να εννοηθεί ότι έχει υπερκαλυφθεί ο φετινός στόχος για είσπραξη 50 εκατ. ευρώ με τη συνδρομή της Qualco, και ότι η προσπάθεια αρχίζει να αποδίδει.

Τα αναπάντητα φυσικά ερωτήματα είναι πολλά. Όπως για παράδειγμα, τι μέτρα έχει λάβει η διοίκηση για τη νέα γενιά κακοπληρωτών με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια. Μια γενιά που εν πολλοίς εξέθρεψε η πολιτική ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους «δεν πληρώνω».

 

(Με πληροφορίες από το energypress)

 

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team