Αρχική > Ελλάδα > Χατζηδάκης: Σε τρεις μήνες θα έχει αλλάξει η εικόνα του ΕΦΚΑ

Χατζηδάκης: Σε τρεις μήνες θα έχει αλλάξει η εικόνα του ΕΦΚΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Οι πρωτοβουλίες που γίνονται αυτή την περίοδο θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ο οργανισμός δεν αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της δημόσιας διοίκησης. Οι μεγαλύτερες «πληγές» είναι η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων και η εξυπηρέτηση. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης είναι ντροπή να περιμένουν 130.000 συμπολίτες μας το πότε θα βγει η σύνταξή τους.

Την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες για τον εκσυχρονισμό του ΕΦΚΑ και σύμφωνα με τον υπουργό σε τρεις μήνες η εικόνα του θα είναι διαφορετική. «Υπηρεσία e-ΕΦΚΑ με βιντεοκλήσεις, εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ, ψηφιακές συναλλαγές, ηλεκτρονικά ραντεβού και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ που ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι με 24ωρη λειτουργία. Αυτά είναι τα πέντε «μέτωπα» που μέχρι τον Οκτώβρη, θα αλλάξουν την εικόνα. Δεν θα είναι παράδεισος, αλλά δεν θα είναι και κόλαση», ανέφερε.

«Είμαστε σύμμαχοι με τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ»
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για τις αντιδράσεις από κάποιους εργαζόμενους του οργανισμού στην χθεσινή παρουσίαση της υπηρεσίας myEFKAlive. «Ορισμένοι συνδικαλιστές επιτίθενται κατά καιρούς σε μένα και κατά τις χθεσινές εξαγγελίες εκείνη την ώρα λέγανε ότι “ο Χατζηδάκης είναι ανεπιθύμητος”. Δεν είμαστε εξουσιαστές ούτε έχουμε παρκάρει σε μία καρέκλα, είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον πολίτη», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για την διάταξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων. «Αν πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστείς και δεν το κάνεις τίθεσαι σε αναστολή στους συγκεκριμένους τομείς . Η διάταξη αυτή στέλνει πρωτίστως ένα μήνυμα. Και το μήνυμα είναι ότι πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την υπόθεση της δημόσιας υγείας και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε κλάδους ευαίσθητους».
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μίνι lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών μέτρων σε Ευρυτανία και Αργολίδα – Στο επίπεδο 3 εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες ...