Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Χατζηδάκης: Ερχονται δύο δοκιμασίες για τη ΔΕΗ το επόμενο τρίμηνο -Ξεκινάει εθελουσία έξοδος

Χατζηδάκης: Ερχονται δύο δοκιμασίες για τη ΔΕΗ το επόμενο τρίμηνο -Ξεκινάει εθελουσία έξοδος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Δύο είναι οι κρίσιμες δοκιμασίες το προσεχές τρίμηνο για να διαπιστωθούν οι προοπτικές της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οπως είπε, η πρώτη δοκιμασία είναι η έκθεση της Ernst & Young, για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, που θα δοθεί στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο, ενώ αμέσως μετά, τον Οκτώβριο, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με την Κομισιόν, για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Η έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έκθεση εξέφραζε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ, λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της, ενώ όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστό

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η 31η Οκτωβρίου αποτελεί «ημερομηνία ορόσημο» για την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ, προκειμένου να καταργηθούν κάποιες ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες. Τόνισε επίσης πως στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού της ΔΕΗ και να προσληφθούν νεότεροι υπάλληλοι.

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων, αφού «οι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος».
Πηγή: iefimerida.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team