Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χαρδαλιάς: Γιατί μπήκε σε LOCKDOWN η ΠΕ Κοζάνης: «Ξεπεράστηκε το όριο των θετικών κρουσμάτων που θέσπισε η ΕΕ – Συνεχής αυξητική τάση-Διασπορά δείχνει η ιχνηλάτηση» – Πόσοι έλεγχοι έγιναν από τον ΕΟΔΥ (VIDEO)

Χαρδαλιάς: Γιατί μπήκε σε LOCKDOWN η ΠΕ Κοζάνης: «Ξεπεράστηκε το όριο των θετικών κρουσμάτων που θέσπισε η ΕΕ – Συνεχής αυξητική τάση-Διασπορά δείχνει η ιχνηλάτηση» – Πόσοι έλεγχοι έγιναν από τον ΕΟΔΥ (VIDEO)

Τους λόγους για τους οποίους χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου για την περιοχή και τέθηκε σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων, εξήγησε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση για το lockdown στην ΠΕ Κοζάνης βασίστηκε στο ό,τι ξεπεράστηκε το κριτήριο θετικών κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, που έχει θεσπίσει η ΕΕ, τη συνεχή αυξητική τάση πορείας των θετικών κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση διασπορά στην κοινότητα αλλά και τα δεκάδες διάσπαρτα clusters στην περιοχή της Κοζάνης, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 17 δράσεις στην ΠΕ Κοζάνης και διενέργησε 442 δειγματοληψίες, 90 rapid test και 352 μοριακούς ελέγχους. Επιπλέον η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Κοζάνης κάνει ελέγχους σε υγειονομικό προσωπικό, ενώ ύποπτα κρούσματα πάνε στο ΤΕΠ Κοζάνης.

Έγιναν 2698 έλεγχοι από τους μηχανισμούς, ενώ διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις. «Το αυξημένο ιικό φορτίο που παρατηρείται, είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση μέτρων στην ΠΕ Κοζάνης», προσέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσο ποιο πιστά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο πιστά θα αποδώσουν, προσέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι σήμερα θα βρεθεί παρουσία κλιμακίου στην ΠΕ Κοζάνης για σχετική συντονιστική σύσκεψη.

Χαρδαλιάς για σχολεία στην ΠΕ Κοζάνης: «Δεν υπάρχει συρροή – Έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα – Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργήσουν εκ περιτροπής»

Χαρδαλιάς για lockdown στην ΠΕ Κοζάνης: Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους νομούς, φοιτητών και όσων πρέπει να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (VIDEO)

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση συνεπειών στις «κόκκινες» περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης), για την αντιμετώπιση συνεπειών ...