Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χ. Καστανίδης: «Ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού», τόνισε σε εκδήλωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στην Κοζάνη

Χ. Καστανίδης: «Ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού», τόνισε σε εκδήλωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στην Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Εθνικό διάλογο και εθνική συνεννόηση, ζήτησε ο Χάρης Καστανίδης από την Κοζάνη, μιλώντας σε εσωκομματική εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο εξέλεξε την πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή. Τόνισε την ανάγκη μιας σοβαρής εθνικής διαπραγμάτευσης για να αλλάξει το ισχύον πρόγραμμα και για την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

img_0202

Απευθυνόμενος στα στελέχη που συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» χθες το απόγευμα, ο Χ. Καστανίδης, υπογράμμισε: «Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κάνει μία προσπάθεια για την πολιτική και οργανωτική του ανάπτυξη. Ταυτόχρονα συζητούμε μαζί με άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς για την ενοποίηση και  την ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο στόχος μιας ανασυνταγμένης κεντροαριστεράς είναι να βοηθήσει στον εθνικό διάλογο και στην εθνική συνεννόηση. Έχουμε απόλυτη κατανόηση ότι η χώρα βρίσκεται σε απόλυτο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο. Και δεν μπορεί να συνεχίσει στα μονοπάτια που ακολουθεί σήμερα. Θα χρειαστεί να αλλάξουν πτυχές του εφαρμοζόμενου προγράμματος που είναι απολύτως απαράδεκτες. Αυτό σημαίνει μια συγκροτημένη εθνική διαπραγμάτευση. Και θα χρειαστεί να υπάρξει και ένα εθνικό σχέδιο για όλα τα θέματα που δεν ανήκουν στα μνημόνια και με τα οποία δεν ασχολείται κανείς. Από τη δημόσια διοίκηση μέχρι τη δικαιοσύνη. Άρα, και μια σοβαρή εθνική διαπραγμάτευση για να αλλάξει το ισχύον πρόγραμμα και η εφαρμογή και η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου, προϋποθέτουν εθνική συνεννόηση. Θέλουμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζω να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθειά μας.

img_0209

Η εθνική συνεννόηση περιλαμβάνει όλες τις πιθανές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, χωρίς εξαιρέσεις. Θα ευχόμουν μάλιστα να συμμετάσχουν και δυνάμεις του ΚΚΕ, εξαιρώντας φυσικά τη Χρυσή Αυγή. Η συνεννόηση για να είναι εθνική πρέπει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο δυνατό τόξο των πολιτικών δυνάμεων ολόκληρου του συνταγματικού τόξου. Έτσι θα μπορέσουν να δοθούν λύσεις που θα είναι επωφελείς για τη χώρα. Η προσπάθειά μας είναι να ανασυνταχθεί και ενδυναμωθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, που εξ’ αιτίας της κρίσης διαλύθηκε. Θα ανασυνταχθεί και εξ’ αιτίας της κρίσης. Προσπαθώντας να βοηθήσουμε σε μια σοβαρή διέξοδο από την κρίση.

Να πω ένα παράδειγμα. Η ίδια η Λαγκάρτ δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν το 2018 πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,8%. Κανείς από το εσωτερικό της χώρας δεν σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να αποτελέσει αυτό εθνική διεκδίκηση. Είναι δυνατόν το ΔΝΤ να λέει ότι είναι «τρελή» η παράμετρος του ισχύοντος προγράμματος για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υψηλή ανάπτυξη μετά το 2018, ότι αυτά δηλαδή δεν μπορούν να συμβούν και να μην είναι το αντικείμενο μιας εθνικής συνεννόησης, ώστε οι ξένοι να βλέπουν ένα αρραγές εσωτερικό εθνικό μέτωπο, προκειμένου να οδηγηθούμε σε αλλαγές του ισχύοντος προγράμματος;

Η Νομαρχιακή Επιτροπή

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης, εκλέχτηκε 12μελής Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών, στην οποία συμμετέχουν οι: Χρήστος Ζαχαράκης (Συντονιστής), Γιώργος Αποστολίδης (Αγροτικό), Γιάννα Αποστολίδου (Γυναίκες), Χριστόφορος Παπουλίδης (Κοινωνικά Δικαιώματα), Γιώργος Τσανακτσίδης και Νίκος Κοτρώτσιος (Συνδικαλιστικό), Λάμπρος Δελινιώτης (Δημόσια Διοίκηση), Κυριάκος Παπακωνσταντίνου, Βαρβάρα Σωτηριάδου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ευαγγέλου και Θωμάς Μανωλόπουλος.

img_0188

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας