Αρχική > Ελλάδα > Capital Link: Μεγαλύτερο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Capital Link: Μεγαλύτερο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

greece
«Σήμερα, υπάρχει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Μπορνόζης, πρόεδρος της εταιρείας Capital Link, η οποία την ερχόμενη Τρίτη διοργανώνει το 15ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν, με θέμα: «Η εποχή της ευκαιρίας».

Ο κ. Μπορνόζης τόνισε επίσης ότι «η προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού ήταν οπωσδήποτε καταλυτική για την προώθηση των προσπαθειών, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση αν βλέπει διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας μας από τη Γουόλ Στριτ και τους επενδυτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Μπορνόζης ανέφερε: «υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτή την στιγμή. Παρά τις τελευταίες διακυμάνσεις που υπάρχουν, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά και περνάει το μήνυμα στους επενδυτές ότι υπάρχουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες. Κατά συνέπεια, βλέπουμε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από μέρους των επενδυτών. Κι΄ αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις συμμετοχής στο συνέδριό μας».

«Το συνέδριό μας καλύπτει όλο το φάσμα των θεμάτων που μπορεί να ενδιαφέρουν σήμερα ένα επενδυτή» ανέφερε ο Μπορνόζης και πρόσθεσε: «Δηλαδή, την οικονομία, τις ιδιωτικοποιήσεις και βασικούς τομείς, όπως οι τράπεζες, η ενέργεια, τα ακίνητα και η ναυτιλία. Στα πάνελ των συζητήσεων που θα έχουμε θα συμμετάσχουν τεχνοκράτες και από τον κυβερνητικό και από τον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τραπεζών, η γνώμη των οποίων έχει πάντα ιδιαίτερη απήχηση στο επενδυτικό κοινό. Επομένως, όταν έχουμε βαρύγδουπα ονόματα ξένων να μιλάνε για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό, μαζί βέβαια με αρκετά σημαντικά πρόσωπα από την Ελλάδα. Επίσης, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις εκπρόσωποι private equity και hedge funds, που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα και θα μοιραστούν με το κοινό τη δική τους θετική εμπειρία στον ελληνικό χώρο. Επίσης, θα λάβουν μέρος γνωστοί Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, προβάλλοντας την άποψη, γιατί η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί κομμάτι του επενδυτικού χάρτη».

Στην ερώτηση αν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές βλέπουν ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα ή αν ακόμη παρατηρείται κάποιος δισταγμός, ο κ. Μπορνόζης υποστήριξε ότι «υπάρχουν και οι μεν και οι δε. Ορισμένοι έχουν κάνει ένα πρώτο βήμα και άλλοι ακόμη το ψάχνουν. Και αυτό είναι λογικό. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι σήμερα, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ ΄ ότι υπήρχε ακόμη και πριν λίγο διάστημα. Και βέβαια, όσο πιο νωρίς μπει κάποιος στην Ελλάδα, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά, όσο πιο νωρίς μπαίνεις, τόσο και πιο μεγάλο είναι το ρίσκο. Αλλά, νομίζω ότι έχει περάσει πλέον το μήνυμα ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας και η πεποίθηση είναι ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο».

Τέλος, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Νέα Υόρκη, με σημαντικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Capital Link, επισήμανε: «ο πρωθυπουργός είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, απόφοιτος της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και κατά συνέπεια είχε έλθει στην Αμερική και μίλησε στους επενδυτές στη γλώσσα τους. Αυτό τα λέει όλα. Το να είσαι Αμερικανός επιχειρηματίας και να έχεις απέναντί σου ένα πρωθυπουργό με αυτά τα προσόντα, σημαίνει συζητάς με έναν ηγέτη που γνωρίζει το αντικείμενο και τις αγορές. Πιστεύω λοιπόν ότι η προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού ήταν οπωσδήποτε καταλυτική για την προώθηση των προσπαθειών για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

O πρόεδρος της εταιρείας Capital Link, η οποία ιδρύθηκε πριν 18 χρόνια και για 15 συνεχή χρόνια διοργανώνει το ετήσιο Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη, σημείωσε: «μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι είναι το μόνο συνέδριο για την Ελλάδα, που έχει τόσο μακρά και επιτυχημένη παρουσία εκτός Ελλάδας. Πιστεύω ότι το έχουμε κτίσει σωστά, είναι ένα συνέδριο ποιοτικό, ανταποκρινόμενο στα στάνταρ των επενδυτών και της Γουόλ Στριτ και παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες όχι μόνο για πληροφόρηση, αλλά και για networking».

Κεντρικός ομιλητής κατά τη διάρκεια του γεύματος του συνεδρίου την Τρίτη θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας θα επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη για να μιλήσει στο συνέδριο. Την προηγούμενη μέρα, στις 16 Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα επισκεφθούν, όπως κάθε χρόνο, τη Γουόλ Στριτ. Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα τιμηθεί ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος «για τη συμβολή του στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σχολές οδηγών: Ανοίγουν με self test σε δασκάλους, εξεταστές και εξεταζόμενους

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Aνοίγουν οι σχολές οδηγών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς – Ανοικτά και τα καταστήματα στην ...