Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή (σελίδα 4)

Γαστρονομία και διατροφή

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο

  Πανεύκολο κέικ, με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο που σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με την καταπληκτική γεύση του! Αγαπημένη συνταγή, για πανεύκολο και αρωματικό κέικ χωρίς μίξερ, ότι πρέπει για την περίοδο της ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο

Η παραδοσιακή μας φασολάδα, σε άλλη εκδοχή, με προσθήκη χωριάτικου χειροποίητου λουκάνικου! Απλή και κλασσική σούπα, αλλά τέλεια μυρωδάτη, χορταστική και νόστιμη. Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Κρουτόν

Φοβερή συνταγή για σπιτικά κρουτόν! Τραγανά και πεντανόστιμα. Απίστευτο συνοδευτικό για τους μεζέδες, τις σαλάτες και κυρίως τα ποτά μας. Το μόνο που μας χρειάζεται είναι ψωμάκι που μας περίσσεψε! Υλικά : ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή αλά Ζαφειράκη

  Από τις αγαπημένες μου πίτες είναι η γλυκιά κολοκυθόπιτα. Η γέμισή της είναι απλή, αλλά η νοστιμιά της μοναδική. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε ένα κομμάτι στριφτής γλυκιάς κολοκυθόπιτας! Μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαρίδες σαγανάκι

  Για την συνταγή αυτή δε θα χρειαστούμε πολλά πολλά! Κρασάκι ή ούζο για τους πιο μερακλήδες και φρέσκο ψωμάκι για «βουτιές» ή για να «σκουπίσουμε» το πιάτο από την φοβερή του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ μήλου

  Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ μήλου! Είναι τόσο εύκολο κέικ που δεν χρειάζεται καν μίξερ. Λαχταριστό και αφράτο, ευχάριστο ως πρωινό αλλά και ωραιότατο για τον απογευματινό μας καφέ!! Υλικά : 5 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, μπύρα και τυρί κρέμα (το βασιλικό φαγητό)

  Ποτέ δεν περίμενα ότι συνδυάζοντας μοσχαράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότο ψιλοκομμένο σβησμένα σε μπύρα και τυρί κρέμα, θα προέκυπτε ένα υπέροχο πιάτο σαν αυτό. Μη ξέροντας τι ονομασία να δώσω ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ πορτοκάλι με καφέ (λικέρ 44)

  Λικέρ 44! Παραδοσιακό γαλλικό λικέρ, γνωστό ως liqueur quarantequatre δηλαδή 44. Χειμωνιάτικο, με έντονη γεύση και άρωμα, μια και συνδυάζεται απόλυτα το πορτοκάλι με τον καφέ. Το προτιμώ παγωμένο ή με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Ένα γλυκό που μας ανοίγει την όρεξη και μόνο στο άκουσμά του!! Μοναδική συνταγή σιροπιαστής σοκολατόπιτας, ανώτερης ζαχαροπλαστείου! Είναι εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή! Τι άλλο ζητάτε από ένα γλυκό; Την φανταστική αυτή ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολό σφολιάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, αλλαντικά και κολοκυθάκι

  Γεμιστό φύλλο σφολιάτας με τριμμένο κολοκυθάκι, αλλαντικά, τυρί Φιλαδέλφεια και κασέρια από επάνω! Η περιγραφή είναι πολύ φτωχή σε σχέση με το αποτέλεσμα! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε για το πόσο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Εκμέκ κανταΐφι με γλυκό πορτοκάλι

  Εκμέκ διαφορετικό, ελαφρύ, γευστικότατο σερβιρισμένο με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι! Μία πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό, η ιδανική πρόταση για το κλείσιμο κάθε γιορτινού τραπεζιού!! Την φανταστική αυτή συνταγή ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολό κιμά με αυγά και τυλιγμένο σε μπέικον

  Το ρολό κιμά με αυγά είναι η εύκολη και γευστική λύση για ένα τραπέζι, για τον μπουφέ ή για το κυριακάτικο γεύμα. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου είναι ότι οι φέτες του ...

Διαβάστε Περισσότερα »