Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή (σελίδα 3)

Γαστρονομία και διατροφή

Ποντιακά πιροσκί (περεσκία) με πατάτα ή Πισία

Υλικά για τη ζύμη •    600 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις •    1 φακελάκι ξερή μαγιά •    1½ – 2 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό νερό •    ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο •    1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκμέκ με ωτία και κρέμα τσιζκέικ

Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου «πειραματίζεται» με την ποντιακή κουζίνα και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα μορφή έτοιμα να… διεκδικήσουν θέση σε γκουρμέ εστιατόρια! Αυτήν τη φορά… πειράζει και εμπλουτίζει τα παραδοσιακά ωτία, με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γιαουρτογλυκό με μπισκότα, ζελέ και γλυκό κεράσι!

Πανεύκολο, δροσερό, πολύ ελαφρύ και εύγευστο γλυκό με γιαούρτι, τυρί κρέμα, ζελέ κεράσι, μπισκότα και γλυκό του κουταλιού κεράσι. Ένα γλυκό που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και ξετρελαίνει με την γεύση του! Δοκιμάστε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποντιακή κουζίνα: Γαβουρεμένα καρτόφια

Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή που σίγουρα θα… μαγέψει όποιον δεν την έχει δοκιμάσει! Εύκολη, νόστιμη και οικονομική, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην κορυφή της λίστας «Μαγειρική για αρχαρίους». ΥΛΙΚΑ 3-4 μέτριες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

H βραβευμένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Κέικ με κεράσια και τυρί κρέμα», δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!! Η συνταγή της «ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ» μία καταπληκτικά νόστιμη συνταγή, η οποία πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κεράσι μαρμελάδα στο φούρνο

Υπέροχη μαρμελάδα, φτιαγμένη από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, τα κεράσια! Από τις πιο νόστιμες σπιτικές μαρμελάδες φτιαγμένη ακόμη πιο εύκολα, στον φούρνο! Ακολουθήστε την συνταγή, φτιάξτε την το καλοκαίρι, φυλάξτε την ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιροσκί ποντιακό

Οικογενειακό μυστικό είναι η περίφημη ζύμη των πιροσκί στο Εύξεινον (Ναυάρχου Νοταρά 50, Πειραιάς, Τ/213-02.80.000), ασύλληπτης νοστιμιάς και υφής: εξωτερικά μια λεπτή ρόδινη, τραγανή κρούστα και εσωτερικά ψίχα στεγνή, νόστιμη, χωρίς λαδίλα, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κοτόπουλο με μπάμιες στην κατσαρόλα

Κλασσική καλοκαιρινή συνταγή οι μπάμιες, παντρεμένο με μπούτια κοτόπουλου κοκκινιστά, ένα φαγητό ειδικά για μερακλήδες! Ακολουθήστε την συνταγή και λύστε όλες τις απορίες σας πως θα αποφύγετε να σας «σαλιώσουν» οι μπάμιες! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης

6 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY 400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ 250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ 10-12 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ακόμη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, το Λικέρ Φράουλα, δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!! Η συνταγή της «ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ» που πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» του e-ptolemeos δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σάντουιτς παγωτίνια με γλυκό κεράσι!

Γρήγορο, εύκολο σπιτικό παγωτό με μπισκότα σοκολάτας, γέμιση κρέμας και γλυκό κεράσι! Ακαταμάχητος συνδυασμός, εντυπωσιάζει με την γεύση του μικρούς και μεγάλους! Υλικά : 48 τμχ πτι μπερ με σοκολάτα (περίπου 3 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Αγαπημένο καλοκαιρινό φρουτένιο κέικ με γλυκόξινη πεντανόστιμη γεύση, θαυμάσια υλικά, συνοδεύει υπέροχα το καφέ! Το χειμώνα μπορείτε να το φτιάξετε με κομπόστα βερίκοκο ή και ροδάκινο! Υλικά : 600 γρ. βερίκοκα 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »