Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή (σελίδα 3)

Γαστρονομία και διατροφή

Φασούλια με τα λάχανα. Χειμωνιάτικη ποντιακή συνταγή!

Το pontos-news.gr σάς προτείνει την ποντιακή συνταγή φασούλια με λάχανα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια 1½ κιλό μαύρα λάχανα (μέτρια κομμένα) ή παραπούλια ½ φλιτζάνι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κιντέατα, ένα Παραδοσιακό Ποντιακό Φαγητό!

Ενα πολυ υγειεινό και νοστημο φαγάκι….τρωγεται και για βραδυνό,αφου δεν μας παχαινει…   3 μερίδες 300-400 γρ. τσουκνίδες χωρίς τα κοτσάνια 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 2-3 δοντάκια σκόρδο Φρέσκο δυόσμο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καλαμποκάλευρο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή: Μαντί με γέμιση κιμά

Τα μαντί, είναι γεμιστά ζυμαρικά, με απροσδιόριστη προέλευση και ρίζες τούρκικες, ποντιακές, αρμένικες, μεσανατολίτικες, ρώσικες – ακόμα είδος μαντί είναι τα κινέζικα dumplings όσο και τα ιταλικά tortellini. Στην Τουρκία πιο συνηθισμένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπριζόλα μαριναρισμένη σε ντομάτα

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της μαρινάδας κάνουν τη διαφορά Υλικά (για 4 μερίδες) 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, κόντρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα-σάλτσα 1/2 σκελίδα σκόρδο 170 γρ. ντομάτα 2 κ.γ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοτόπουλο με πλιγούρι στον φούρνο

Για να μη στεγνώσει το φαγητό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα Υλικά για 6 άτομα 4 ώριμες ντομάτες 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Υπέροχες οι τούρτες σοκολάτας, ακόμη πιο ωραίες όταν τις φτιάχνουμε μόνοι. Με απλές συνταγές! Για όσους δυσκολεύονται με τις πολύπλοκες συνταγές για τούρτες σοκολάτας (έχουμε δείξει μια υπέροχη συνταγή ακόμη με 3 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα

Χαριτολογώντας θα την λέγαμε και… «μπουγάτσα με φύλλο». Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο κυριακάτικο πρωινό! Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα ξυπνήσει μνήμες. ΥΛΙΚΑ ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλώρινας στο φούρνο

Το χοιρινό ψήνεται στη γάστρα με τα φασόλια και μελώνει υπέροχα. Συνταγή που θα μπει σίγουρα στο «τεφτέρι» σας». Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:15′ Έτοιμο σε:1:30′ Χρόνος αναμονής:8 ώρες Υλικά 1.200γρ. χοιρινό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Καγιανάς με πιπεριές και τυριά

Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Pizza Greca με μείγμα γεύσης λαχανικών Μπαγκατζούνης

A pizza to remember! Εξαιρετική συνταγή για 2 πίτσες, με έντονο ελληνικό στοιχείο και αρωματική φρέσκια ρόκα. Θα χρειαστείτε: Για τη ζύμη: 400gr αλεύρι 100gr καλαμποκάλευρο 1 φακελάκι Μάγια ξηρή 250 ml ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιαγλία… όπως λέμε Πεϊνιρλί

Τα γιαγλία είναι πίτες, σε σχήμα βάρκας, που τις γέμιζαν με διάφορα υλικά. Ήταν γνωστά σε όλη την Ανατολή και τα έφεραν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ’20. Στον Πόντο έφτιαχναν γιαγλία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Νόστιμος μεζές με μανιτάρια, φέτα και Κρόκο Κοζάνης

ΥΛΙΚΑ: 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια (500 γρ.) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 φλ. ελαιόλαδο 10-12 κλωναράκια Κρόκο Κοζάνης 1 κομμάτι φέτα (100 -150 γρ.) κομμένο σε κύβους 1/2 ματσάκι μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι ...

Διαβάστε Περισσότερα »