Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή (σελίδα 3)

Γαστρονομία και διατροφή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σοκολατάκια τύπου Φερέρο Ροσέ

Πανεύκολα υλικά και πανεύκολη διαδικασία για τα πιο τέλεια σοκολατάκια τύπου φερέρο ροσε! Δοκιμάστε τα και «κακομάθετε» τους αγαπημένους σας με την γεύση και την εμφάνιση τους! Υλικά: 300 γρ. φουντούκια ψημένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Η φακή, η δίαιτα και η Μαρίκα του Θωμά

  Η Μαρίκα του Θωμά ήταν μια γυναίκα που σε όλη την ζωή της παιδευόταν με το βάρος της, χωρίς να καταφέρει ποτέ να χάσει τα παραπανίσια κιλά της, και αν προσπάθησε, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Cupcakes σοκολάτας με cream cheese frosting

  Μίνι σοκολατένια κεκάκια με εκπληκτική γεύση και θεϊκό γλάσο τυριού! Είναι από τις συνταγές που τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν το αποτέλεσμα. Όσες φορές τα κέρασα από τα στόματα των ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ μανταρινί

 Λικέρ μανταρίνι! Μυρωδάτο, φίνο στη γεύση, χωνευτικό και πάνω από όλα χειροποίητο! Δεν χρειάζεται ήλιο, ζέστη, ούτε ιδιαίτερο κόπο! Το έβαλα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, το άφησα στον πάγκο της κουζίνας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολά σφολιάτας με κρέμα λεμονιού

Τα ρολά σφολιάτας είναι πολύ εύκολα και πρακτικά και μπορείτε να τα γεμίσετε με τα υλικά που σας αρέσουν. Στην παρακάτω συνταγή το γέμισα με μυρωδάτη κρέμα λεμονιού, τα έψησα, τα πασπάλισα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

Το φθινόπωρο έχει τα δικά του δώρα. Ένα απ’ αυτά και το κυδώνι. Είτε σε φαγητό είτε σε γλυκό που είναι και πιο οικείο για την σύγχρονη νοικοκυρά. Κυδώνι γλυκό του κουταλιού!  ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κοπανάκια με μπύρα

Μια πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη συνταγή. Στη συγκεκριμένη παραλλαγή το κοτοπουλάκι μας το μεθύσαμε με μπυρίτσα και ενισχύσαμε τη γεύση του με μουστάρδα και μπαχαρικά. Υλικά: 8-10 κοπανάκια κοτόπουλου 1 κουτάκι μπύρα 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Η Παρέσσα, η γιαγιά και τα κουλούρια

Η γιαγιά η Ανήκα και η παιδική της φίλη και κουμπάρα Παρέσσα, κάθε Τετάρτη κατέβαιναν στην λαϊκή στην πόλη , πήγαιναν για το πρωινό τους καφεδάκι, έτρωγαν την τυρόπιτα τους έκαναν τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Cupcakes με λουκούμι

  Τα cupcakes είναι αυτά τα λαχταριστά ατομικά κεκάκια, που χορταίνεις και μόνο στη θέα τους…. στην παρακάτω συνταγή τα πάντρεψα με μυρωδάτα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο και το αποτέλεσμα ήταν το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Η Λενιώ, ο Χρυσόστομος και τα πτι φουρ

  Η Λενιώ και ο Χρυσόστομος γνωρίζονταν από μικρά παιδιά μιας και οι πατεράδες τους ήταν φίλοι παιδικοί , αλλά μέχρι τα δεκαέξι της δεν της πέρασε ποτέ να τον δει ερωτικά, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα κωκ σιροπιαστή

Σας αρέσουν τα κωκ; Εμείς τα τσακίζουμε….. το μόνο κακό είναι ότι ένα δεν αρκεί ποτέ!! Έτσι, το μεγαλώσαμε και το κάναμε….τούρτα! Μία συνταγή για κωκ σπέσιαλ και σε μέγεθος….xxl !!! Τούρτα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Η γιαγιά μας η ζωγραφιά, η τυρόπιτα και τα λερωμένα χέρια

Η γιαγιά μας η Ζωγράφα ήταν η γιαγιά της μαμάς μου, η προγιαγιά μου δηλαδή, ζούσε μονάχη της, σε ένα σπίτι έξω από το χωριό, ήταν μία ψιλόλιγνη γυναίκα που κόντευε τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »