Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή (σελίδα 2)

Γαστρονομία και διατροφή

Super Διαγωνισμός από το e-ptolemeos.gr και το «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» – Κερδίστε 5 λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Ένας νικητής θα κερδίσει ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον παραγωγό ΜΠΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ. Συμμετέχετε κάνοντας τα εξής: 1. Like στην σελίδα https://www.facebook.com/ptolemeos.news/ 2. Like και σχόλιο στη συνταγή του Σαββάτου 2/11/2019 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού

Τα πιο ωραία τυροπιτάκια κουρού που έχετε δοκιμάσει. Μια εύκολη συνταγή με ζύμη φανταστική, για να τη φτιάχνετε σε κάθε περίσταση. ΥΛΙΚΑ 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι Κοκκινιστό!

Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας! Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό και απολαύστε το φαγητό σας! Απλό και νόστιμο! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

Η στυφή του γεύση «μεταμορφώνεται» σε ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού! Δοκιμάστε το με γιαούρτι ή με τάρτα γιαουρτιού ως επιδόρπιο, δεν υπάρχει καλύτερο στην γεύση, εκτός του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Φερέρο!

Η απόλυτη τούρτα φερέρο! Ένας απολαυστικός πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας…και όχι μόνο! Μόνο μία μπουκιά από την υπέροχη αυτή τούρτα είναι αρκετή για να εκπλαγείτε από την γεύση της!   ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κιλτιρίτσια από το Ακ Νταγ Ματέν – Τα ποντιακά γιουβαρλάκια

Με πλιγούρι αντί για ρύζι, και με κόκκινη σάλτσα, τα κιλτιρίτσια είναι τα ποντιακά γιουβαρλάκια και είναι ό,τι πρέπει τώρα που ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει. Το pontos-news.gr σας τα παρουσιάζει όπως ...

Διαβάστε Περισσότερα »

15 vegan και ελληνικές συνταγές που θα αγαπήσετε: Σουτζουκάκια αλλιώς, Μανιτάρια στιφάδο, Μεσογειακά μπέργκερ!

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα λατρεύει τις vegan συνταγές και μπορούμε να το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φασούλια με τα λάχανα. Χειμωνιάτικη ποντιακή συνταγή!

Το pontos-news.gr σάς προτείνει την ποντιακή συνταγή φασούλια με λάχανα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια 1½ κιλό μαύρα λάχανα (μέτρια κομμένα) ή παραπούλια ½ φλιτζάνι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κιντέατα, ένα Παραδοσιακό Ποντιακό Φαγητό!

Ενα πολυ υγειεινό και νοστημο φαγάκι….τρωγεται και για βραδυνό,αφου δεν μας παχαινει…   3 μερίδες 300-400 γρ. τσουκνίδες χωρίς τα κοτσάνια 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 2-3 δοντάκια σκόρδο Φρέσκο δυόσμο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καλαμποκάλευρο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή: Μαντί με γέμιση κιμά

Τα μαντί, είναι γεμιστά ζυμαρικά, με απροσδιόριστη προέλευση και ρίζες τούρκικες, ποντιακές, αρμένικες, μεσανατολίτικες, ρώσικες – ακόμα είδος μαντί είναι τα κινέζικα dumplings όσο και τα ιταλικά tortellini. Στην Τουρκία πιο συνηθισμένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπριζόλα μαριναρισμένη σε ντομάτα

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της μαρινάδας κάνουν τη διαφορά Υλικά (για 4 μερίδες) 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, κόντρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα-σάλτσα 1/2 σκελίδα σκόρδο 170 γρ. ντομάτα 2 κ.γ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοτόπουλο με πλιγούρι στον φούρνο

Για να μη στεγνώσει το φαγητό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα Υλικά για 6 άτομα 4 ώριμες ντομάτες 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »