Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή (σελίδα 4)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γιουβέτσι με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο

Το γιουβετσάκι είναι ένα από τα ωραία φαγάκια, αυτά που λέμε Κυριακάτικα. Το έφτιαξα με πικάντικο λουκάνικο Πηλίου και αν και χωριάτικο δεν ήταν καθόλου βαρύ, γευστικότατο, η νοστιμιά του με ενθουσίασε! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο

Αξεπέραστη παραδοσιακή γεύση, πεντανόστιμη πίτα με κιμά και πράσο, με ιδιαίτερο χωριάτικο φύλλο! Χορταστική και λαχταριστή πίτα που μπορείτε να την απολαύσετεκαι σαν κυρίως πιάτο, συνοδευόμενη από μία σαλάτα. Επίσης, μπορείτε να ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μπακλαβάς Παραδοσιακός

  Ένα πεντανόστιμο γλυκό ιδιαίτερο σε γεύση και υφή, γίνεται σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, κόβεται τρίγωνα, τετράγωνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνο με καρύδι, ή και με αμύγδαλο ή μόνο με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας

  Αυτή είναι η τελευταία συνταγή που θα ανεβάσουμε για το 2016 και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από Βασιλόπιτα! Γευστικότατη  βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας. Μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αγριογούρουνο με πορτοκάλι και μουστάρδα

  Απίστευτα ωραίο κρέας το αγριογούρουνο, μαριναρισμένο και καλομαγειρεμένο με πορτοκάλι και μουστάρδα, ένα αρχοντικό φαγητό σκέτο λουκούμι!! Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Υλικά: 2,5 κιλά αγριογούρουνο κομμένο σε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Kορμός με καραμελωμένα φουντούκια

  Κάποιοι το λένε κορμό σοκολάτας, κάποιοι σαλάμι σοκολάτας, κάποιοι μωσαϊκό σοκολάτας , κάποιοι άλλοι δούκισσα (στην Κύπρο) όπως και να το πείτε ξέρετε ακριβώς τι λέω,το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ροξάκια

  Τα ροξάκια, ανήκουν στα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά και πολλοί τα συνδέουμε με τις ημέρες των Χριστουγέννων!! Ωραιότατο και νοστιμότατο γλυκό που φτιάχναμε και θα συνεχίζουμε να φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Γίνεται ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σουτζουκάκια από ρεβίθια με σάλτσα

  Σουτζουκάκια νηστίσιμα σκεφτήκατε πώς μπορείτε να φτιάξετε; Μια νόστιμη και νηστίσιμη παραλλαγή τους είναι με ρεβίθια. Για να δούμε όμως πώς φτιάχνονται!Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια που θα δοκιμάσετε ποτέ! Υλικά: ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φιρίκι γλυκό του κουταλιού

  Το φιρίκι είναι μικρότερο, λιγότερο εντυπωσιακό στην όψη από τις γνωστές ποικιλίες μήλου, όμως είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα αρωματικό.Γίνεται εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού, με πλούσιο άρωμα και γεύση, από τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φιλέτο σαργού με πατάτες και ελιές στο φούρνο

  Σε περίοδο νηστείας οι επιλογές μας είναι περιορισμένες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε φαγητά χωρίς γεύση! Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ελιές, σκόρδο και μπόλικη ντοματούλα. Ένα νόστιμο, ...

Διαβάστε Περισσότερα »