Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή (σελίδα 2)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τσουρέκι γλυκό με βελούδινη κρέμα

Αναμφίβολα ένα από τα πιο γρήγορα, νόστιμα και ευκολότερα γλυκά που κάνατε ποτέ! Ένα νόστιμο γλυκό, που μπορείτε να κάνετε με το τσουρέκι που έχει περισσέψει, το συγκεκριμένο είχε και λευκή σοκολάτα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, ένα κλασσικό ελληνικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Γίνεται λουκούμι, παρά την απλότητα των υλικών του, οι πατάτες παίρνουν γεύση από το ζουμάκι και γίνονται πεντανόστιμες! Το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Τσουρέκια

  Το Πάσχα πλησιάζει και τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους! Εξαιρετική συνταγή για νόστιμα, αφράτα τσουρέκια, μαλακά σαν βαμβάκι! Το μοναδικό μυστικό τους είναι η ηρεμία και ο χρόνος για να ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Μαλεμπί

Μαλεμπί ή Μουχαλεμπί, μία ανατολίτικη κρέμα με ελαστική υφή, αρωματισμένη με μαστίχα και ροδόνερο, σερβιρισμένη με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο! Μία πρόταση για ένα ντελικάτο επιδόρπιο, με φίνα γεύση και αρώματα! Υλικά ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο

  Πανεύκολο κέικ, με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο που σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με την καταπληκτική γεύση του! Αγαπημένη συνταγή, για πανεύκολο και αρωματικό κέικ χωρίς μίξερ, ότι πρέπει για την περίοδο της ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο

Η παραδοσιακή μας φασολάδα, σε άλλη εκδοχή, με προσθήκη χωριάτικου χειροποίητου λουκάνικου! Απλή και κλασσική σούπα, αλλά τέλεια μυρωδάτη, χορταστική και νόστιμη. Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Κρουτόν

Φοβερή συνταγή για σπιτικά κρουτόν! Τραγανά και πεντανόστιμα. Απίστευτο συνοδευτικό για τους μεζέδες, τις σαλάτες και κυρίως τα ποτά μας. Το μόνο που μας χρειάζεται είναι ψωμάκι που μας περίσσεψε! Υλικά : ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή αλά Ζαφειράκη

  Από τις αγαπημένες μου πίτες είναι η γλυκιά κολοκυθόπιτα. Η γέμισή της είναι απλή, αλλά η νοστιμιά της μοναδική. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε ένα κομμάτι στριφτής γλυκιάς κολοκυθόπιτας! Μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαρίδες σαγανάκι

  Για την συνταγή αυτή δε θα χρειαστούμε πολλά πολλά! Κρασάκι ή ούζο για τους πιο μερακλήδες και φρέσκο ψωμάκι για «βουτιές» ή για να «σκουπίσουμε» το πιάτο από την φοβερή του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ μήλου

  Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ μήλου! Είναι τόσο εύκολο κέικ που δεν χρειάζεται καν μίξερ. Λαχταριστό και αφράτο, ευχάριστο ως πρωινό αλλά και ωραιότατο για τον απογευματινό μας καφέ!! Υλικά : 5 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, μπύρα και τυρί κρέμα (το βασιλικό φαγητό)

  Ποτέ δεν περίμενα ότι συνδυάζοντας μοσχαράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότο ψιλοκομμένο σβησμένα σε μπύρα και τυρί κρέμα, θα προέκυπτε ένα υπέροχο πιάτο σαν αυτό. Μη ξέροντας τι ονομασία να δώσω ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ πορτοκάλι με καφέ (λικέρ 44)

  Λικέρ 44! Παραδοσιακό γαλλικό λικέρ, γνωστό ως liqueur quarantequatre δηλαδή 44. Χειμωνιάτικο, με έντονη γεύση και άρωμα, μια και συνδυάζεται απόλυτα το πορτοκάλι με τον καφέ. Το προτιμώ παγωμένο ή με ...

Διαβάστε Περισσότερα »