Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Σοκολατένιο Πασχαλινό Κέηκ!

 Πλούσιο Σοκολατένιο κέικ εμποτισμένο με ζαχαρούχου γάλα, διακοσμημένο με πραλίνα φουντουκιού και πασχαλινά αυγά σοκολάτας! Μία πολύ ωραία πρόταση αντί του παραδοσιακού τσουρεκιού για να προσφέρουμε στην νονά ή στα βαφτιστήρια μας! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Σοκολατένιο μους κέικ» στο site του δημοφιλούς σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Στο site του δημοφιλούς έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη δημοσιεύθηκε, για μια ακόμη φορά, μια συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr», Αρετής Παπαδοπούλου. Πρόκειται για το «Σοκολατένιο ΜΟΥΣΚΕΙΚ!», που μπορείτε να δείτε εδώ. Διαβάστε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – ΛΙΚΕΡ Φράουλα!

Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε αρωματικό λικέρ φράουλα! Μυρωδάτο, γευστικότατο, υπέροχο κέρασμα για όλες τις περιστάσεις! Τις φράουλες που θα χρησιμοποιήσουμε δεν τις πετάμε, τις φυλάσσουμε και τις απολαμβάνουμε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία εύκολη συνταγή! Πεντανόστιμα, μοσχομυριστά, ότι πρέπει για κολατσιό των παιδιών, για πρωινό ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας όλες τις ώρες! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και ελιάς!

 Μία νόστιμη, γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών, μακαρόνια σερβιρισμένα με σάλτσα τόνου και ελιάς! Ακαταμάχητος ο συνδυασμός τους, ότι πρέπει για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο! Υλικά : ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμος κορμός με χαλβά

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας, με χαλβά, ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς! Ένα γλυκό που δε χρειάζεται πολλά λόγια για να το περιγράψεις! Για εμένα, ίσως η καλύτερη συνταγή που έχει γίνει ποτέ για ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Περέκ, το τέλειο Ποντιακό brunch, από την Σοφία Εμερτζιάδου (Video)

Αυτό είναι το Περέκ. Είναι η πίτα που φτιάχνουν οι Πόντιοι. Μια εκδοχή της τυρόπιτας που γίνεται με τα ποντιακά φύλλα που λέγονται φυλλωτά, από την Σοφία Εμερτζιάδου. Το περέκ ψήνεται στο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού», στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Η συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ που απέσπασε χιλιάδες like στις ομαδες μαγειρικής στο facebook, δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη! Δείτε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Καλαμαράκια Στιφάδο!

Νηστίσιμο, πανεύκολο, πεντανόστιμο φαγητό με γλυκά κρεμμυδάκια και κοκκινιστά καλαμαράκια! Μία πολύ ωραία συνταγή που θα τιμήσουν οι καλοφαγάδες σε περίοδο της νηστείας και όχι μόνο! Υλικά : 1 με 1,5 κιλό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο site του Άκη Πετρετζίκη η συνταγή «Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας», της Αρετής Παπαδοπούλου!

Η συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου για χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη! Δείτε εδώ την συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στο site του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

Από τις αγαπημένες μου συνταγές αυτή η μηλόπιτα! Η τριμμένη ζύμη ψήνεται και θυμίζει μπισκότο. Ο συνδυασμός μήλου, κανέλας, άχνης και ψημένου μπισκότου ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Το μόνο πρόβλημα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο περιοδικό «Στείλε την συνταγή σου» οι χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας, της Αρετής Παπαδοπούλου

Το περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» δημοσίευσε την συνταγή της συνεργάτιδας του e-ptolemeos.gr, Αρετής Παπαδοπούλου, «Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας» στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2019!

Διαβάστε Περισσότερα »