Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Τουρλού με κεφτεδάκια

Ένα πραγματικά θεαματικό πιάτο, ζουμερό, μελωμένο  και πεντανόστιμο! Το απόλυτο μερακλίδικο, για τους λάτρεις του καλού φαγητού! Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ», Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μεζές μελιτζάνας ρολό με τυριά

Μελιτζάνα ψητή, γεμιστή με τυριά μαγειρεμένη σε σάλτσα ντομάτας ! Ένας νόστιμος και ξεχωριστός μεζές που συνοδεύει τέλεια το τσίπουρο σας! Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεϊκό τηγανόψωμο με φέτα που λιώνει -Η συνταγή της γιαγιάς, σε 4 κινήσεις

Κλασική συνταγή το τηγανόψωμο και κλασικά αγαπημένη συνταγή όλων. Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική και εγγυάται εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τηγανόψωμα-κολασμένα με φέτα που λιώνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λαζάνια με κιμά, μελιτζάνες και μπεσαμέλ γραβιέρας

Μία πολύ ωραία πρόταση για πεντανόστιμο, λαχταριστό και μοσχομυριστό φαγητό για όλη την οικογένεια, λαζάνια με στρώσεις από μελιτζάνες, κιμά και μπεσαμέλ γραβιέρας! Η νοστιμιά του φαγητού είναι απίστευτη! Τα υλικά είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα Μπουρέκι

Μία πεντανόστιμη πίτα, λύνει τα χέρια και του πιο αρχάριου μάγειρα, μια και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη αλμυρή πατσαβουρόπιτα, ένα μπουρέκι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Υλικά Για τη ζύμη 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ, επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!! Η συνταγή της «ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ» που πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» του e-ptolemeos δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποντιακό τουρλού. Μια καλοκαιρινή συνταγή

Το pontos-news.gr σάς προτείνει τουρλού καλοκαιρινό όπως το μαγειρεύουν οι Πόντιες νοικοκυρές. Ένα πολύχρωμο, υγιεινό και νοστιμότατο φαγητό.ΥΛΙΚΑ 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλους κύβους2 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους3 πατάτες κομμένες σε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φλώρινα: Δείτε τη γιαγιά Όλγα να φτιάχνει στην αυλή παραδοσιακή πρασοτυρόπιτα (VIDEO)

Ο παρουσιαστής Χρήστος Ανθόπουλος πήγε ταξίδι στη Φλώρινα και έκανε με τη γιαγιά του την Όλγα παραδοσιακή πρασοτυρόπιτα στην αυλή! Guest κριτής: Παππούς Πέτρος Βόσδου Σκηνοθέτης/Κάμερα/Voice over: Γιώργος Ανθόπουλος -Δείτε τα υλικά ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φραουλάδα (Σιρόπι Φράουλας)

Φραουλάδα ή αλλιώς σιρόπι φράουλας ! Απλό, με δεκάδες χρήσεις το υπέροχο αρωματικό και πεντανόστιμο σπιτικό σιρόπι φράουλας που θα φτιάξετε !! Προσθέστε το σε τούρτες, παγωτά, γρανίτες, τηγανίτες, κρέπες, cheesecake ή ...

Διαβάστε Περισσότερα »
covid-19 covid-19

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο!

Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο! Ένα πιάτο εξαιρετικά νόστιμο, καθαρά για καλοφαγάδες, σκέτο λουκούμι, λιώνει στο στόμα! Δοκιμάστε μία φορά και πάω στοίχημα πως θα αποθηκευτεί στα αγαπημένα σας! Το αρνάκι είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέϊκ φράουλας με γλάσο

Ανοιξιάτικο, αφράτο, πεντανόστιμο κέικ φράουλας, εμποτισμένο με ζαχαρούχο και γλυκό κουταλιού φράουλας!  Συνοδεύει άριστα τον καφέ μας, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει άνετα μία κλασσική τούρτα γενεθλίων! Δοκιμάστε το! Τα υλικά είναι μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »