Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κολοκυθόπιτα σιροπιαστή

Αγαπημένη συνταγή των παιδικών μου χρόνων,  πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα σιροπιαστή, που αποθεώνεται από τους λάτρεις των σιροπιαστών! Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κομμάτι αυτής της κολοκυθόπιτας με χαρακτηριστικό άρωμα και την ιδιαίτερη, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βαρβάρα!

Παραδοσιακό γλυκό πασπαλισμένο με καρύδια, κανέλα και πολλές ιστορίες!! Φτιάχνεται ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας 4 Δεκεμβρίου και μοιράζεται προς τιμήν της αγίας και για υγεία! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και κεράστε τους ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινά Φιλετάκια με Σάλτσα Κολοκύθας!

Αν νομίζετε πως την κολοκύθα την απολαμβάνουμε μόνο σε πίτα ή σε γλυκό του κουταλιού κάνετε λάθος. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κολοκύθας, ένα πιάτο τόσο εύκολο και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

Τα πιροσκί γεμίζουν με φέτα και άνηθο και γίνονται μικρά, λαχταριστά και πολύ αρωματικά ορεκτικά για να συνοδέψουμε την μπίρα ή το κρασί μας. ΥΛΙΚΑ 700-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τάρτα Γιαουρτιού με γλυκό κυδώνι!

Το απόλυτο ελληνικό cheesecake! Ελαφρύ, πεντανόστιμο ο συνδυασμός της γλυκόξινης κρέμας με το γλυκό κυδώνι, προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας! Ιδανικό επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα! Υλικά : 1,5 πακέτο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Super Διαγωνισμός από το e-ptolemeos.gr και το «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» – Κερδίστε 5 λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Ένας νικητής θα κερδίσει ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον παραγωγό ΜΠΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ. Συμμετέχετε κάνοντας τα εξής: 1. Like στην σελίδα https://www.facebook.com/ptolemeos.news/ 2. Like και σχόλιο στη συνταγή του Σαββάτου 2/11/2019 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού

Τα πιο ωραία τυροπιτάκια κουρού που έχετε δοκιμάσει. Μια εύκολη συνταγή με ζύμη φανταστική, για να τη φτιάχνετε σε κάθε περίσταση. ΥΛΙΚΑ 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι Κοκκινιστό!

Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας! Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό και απολαύστε το φαγητό σας! Απλό και νόστιμο! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

Η στυφή του γεύση «μεταμορφώνεται» σε ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού! Δοκιμάστε το με γιαούρτι ή με τάρτα γιαουρτιού ως επιδόρπιο, δεν υπάρχει καλύτερο στην γεύση, εκτός του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Φερέρο!

Η απόλυτη τούρτα φερέρο! Ένας απολαυστικός πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας…και όχι μόνο! Μόνο μία μπουκιά από την υπέροχη αυτή τούρτα είναι αρκετή για να εκπλαγείτε από την γεύση της!   ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κιλτιρίτσια από το Ακ Νταγ Ματέν – Τα ποντιακά γιουβαρλάκια

Με πλιγούρι αντί για ρύζι, και με κόκκινη σάλτσα, τα κιλτιρίτσια είναι τα ποντιακά γιουβαρλάκια και είναι ό,τι πρέπει τώρα που ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει. Το pontos-news.gr σας τα παρουσιάζει όπως ...

Διαβάστε Περισσότερα »

15 vegan και ελληνικές συνταγές που θα αγαπήσετε: Σουτζουκάκια αλλιώς, Μανιτάρια στιφάδο, Μεσογειακά μπέργκερ!

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα λατρεύει τις vegan συνταγές και μπορούμε να το ...

Διαβάστε Περισσότερα »