Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Γιορτινές συνταγές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από την Αρετή Παπαδοπούλου!

Δείτε τις γιορτινές συνταγές της στήλης του «e-ptolemeos.gr», «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» και επιλέξτε ποιες γλυκές ή αλμυρές λιχιδουδιές θα ετοιμάσετε για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά: Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Kορμός ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκολατένια σύκα γεμιστά με καρύδι

Χριστουγεννιάτικο, πανεύκολο, πεντανόστιμο, μαγικές λέξεις που περιγράφουν το πολύ εντυπωσιακό γλυκό μας, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το γιορτινό κλίμα των ημερών και όχι μόνο! Ένα ιδιαίτερο κέρασμα, για να καλωσορίσουμε τους ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γιαουρτίνι με γιαούρτι γαϊδούρας

Παραδοσιακό, πεντανόστιμο, ειδικά όσοι λατρεύουν τα σιροπιαστά γλυκά θα το τιμήσουν! Ένα υπέροχο γλυκό φτιαγμένο με γιαούρτι γαϊδούρας το οποίο είναι γνωστό για την υψηλότατη διατροφική του αξία! Η γεύση του, πιστέψτε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

Σπιτικό λικέρ πορτοκάλι – κανέλας! Πολύ εύκολο στην παρασκευή του, αρωματικό, με φίνα γεύση, κλασσικό λικέρ, από τα αγαπημένα μου! Αρωματίστε τις τούρτες, τα κουλουράκια και τα κέικ και τις φρουτοσαλάτες σας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με παντζάρι, ζουμερό με καταπληκτική γεύση που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Κανένας δε θα μπορέσει να καταλάβει ότι αυτό το νόστιμο, σοκολατένιο κέικ, περιέχει λαχανικό….…πόσο μάλλον τα παιδιά, που ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Αγαπημένο φαγητό πολλών οι χοιρινές μπριζόλες. Μία συνταγή που θα τις κάνει ακόμη πιο νόστιμές, μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα και μαγιονέζα, γεύσεις που καλύπτονται γύρω από την υπέροχη κρούστα παρμεζάνας! Μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κάστανο γλυκό του κουταλιού

Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού, από την πρώτη δαγκωνιά λιώνει στο στόμα, με βελούδινη αίσθηση και φοβερή γεύση! Το δοκίμασα πριν πολλά χρόνια στην πρώτη μου εκδρομή στο Πήλιοκαι έτσι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα πορτοκάλι με σοκολάτα, καρύδια και κανέλα

Πριν ακόμη δοκιμάσετε αυτήν την τούρτα, το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει πορτοκάλι, σοκολάτα και κανέλα! Εύκολη, απλή τούρτα με διάχυτο το άρωμα του πορτοκαλιού, της σοκολάτας και της κανέλας! Βάζοντας και καρύδια ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Συνταγή της Αρετής στο e-ptolemeos.gr “Πένες τρικολόρε με τόνο” στο δημοφιλές site του διάσημου Σεφ Άκη Πετρετζίκη

Δείτε βήμα – βήμα την συνταγή: Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πένες τρικολόρε με τόνο  Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ βερίκοκο – ροδάκινο

Μία από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες είναι ο συνδυασμός βερίκοκου-ροδάκινου. Δεν είχα ξαναφτιάξει λικέρ από αυτά τα δύο υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα! Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό! Εύκολο, καλοκαιρινό λικέρ, πολύ αρωματικό και δροσερό, με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ με κεράσια και τυρί κρέμα  

Ένα λαχταριστό κέικ φτιαγμένο με φρέσκα κεράσια και τυρί κρέμα με τέλεια γεύση, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Είναι κερασένιο, ελαφρύ, καλοκαιρινό κέικ! Από τα πιο γευστικά που έχω δοκιμάσει! Χρειάζεται να ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με κρούστα στο φούρνο με πατάτες

Μία πολύ νόστιμη συνταγή, ιδανική για μπουφέ, για ψαρονέφρι με κρούστα από φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγειρεμένο στο φούρνο, με απλά υλικά που δένουν μεταξύ τους απόλυτα, δίνοντας ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα! Βάζοντας και ...

Διαβάστε Περισσότερα »