Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Ώρα για σπιτική πίτσα με ντομάτα, κρεμμύδια και γραβιέρα

Προσθέτετε γραβιέρα στην παραδοσιακή λαδένια της Κιμώλου και γίνεται μια πεντανόστιμη πίτσα. Υλικά 700γρ. αλεύρι30γρ. μαγιά ξηρή4 ντομάτες ώριμες3 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες250γρ. γραβιέρα τριμμένη1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού ρίγανηαλάτι, πιπέρι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

Εύκολο / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 15′ / Χρόνος: 20′Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato.Υλικά 6 κρόκοι αυγών450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος120 γρ. ζάχαρη2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού130 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελιτζανοσαλάτα – Από την κουζίνα του Αγίου Όρους, συνταγή από τον Μοναχό Επιφάνιο

Προδημοσίευση από το βιβλίο «Η καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο» Δεν είναι αλοιφή όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά μια απολαυστική σαλάτα με κομμάτια ψητής μελιτζάνας και απίστευτα βοτανικά ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

Με μελιτζάνες που καπνίζονται στον φούρνο, πιπεριές και κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό φτιάχνουμε ένα εύκολο, αν και χρονοβόρο, μοσχοβολιστό αρνί, ό,τι πρέπει για κυριακάτικα τραπέζια και γιορτές.Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ / Ψήσιμο: περίπου 5 ώρες Υλικά (για ...

Διαβάστε Περισσότερα »
centro epe metaptyxiako epe metaptyxiako

Ψητά ροδάκινα velvita στο φούρνο, με παγωτό βανίλια

Αυτή τη συνταγή για ψητά ροδάκινα #velvita στο φούρνο, με παγωτό βανίλια θα τη λατρέψετε!Πλένουμε καλά το ροδάκινο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Έχοντας αφαιρέσει το κουκούτσι, τοποθετούμε τα δύο μισά ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα – Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Καλοκαιρινός μυρωδάτος μεζές που η νοστιμιά του ενισχύεται με την προσθήκη φέτας. Υλικά 1 κιλό κολοκύθια2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο και μπανάνες

Προετοιμασία – παρασκευή: 20΄, Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώραΕνα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε είναι ταυτόχρονα και από τα πιο δημοφιλή. Υλικά (για 12 μερίδες) 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο200 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πατατοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα και σάλτσα φέτας

Τραγανοί, γευστικοί και ευωδιαστοί, είναι ιδανικοί για το καλοκαιρινό τραπέζι Προετοιμασία:40’ Μαγείρεμα: 30’, Τηγάνισμα: 20’ ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κεφτέδες) Για τον πουρέ πατάτας – βάση για τους κεφτέδες  (για 1 κιλό) 1.300 γρ. πατάτες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα παγωτό μιλφέιγ!

Η απόλυτη τούρτα παγωτό μιλφειγ ! Το αγαπημένο σε όλους μιλφειγ σε παγωτό, που φτιάχνεται πανεύκολα και θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν! Γαρνίρετε με γλυκό κεράσι και ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Τουρλού με κεφτεδάκια

Ένα πραγματικά θεαματικό πιάτο, ζουμερό, μελωμένο  και πεντανόστιμο! Το απόλυτο μερακλίδικο, για τους λάτρεις του καλού φαγητού! Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ», Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μεζές μελιτζάνας ρολό με τυριά

Μελιτζάνα ψητή, γεμιστή με τυριά μαγειρεμένη σε σάλτσα ντομάτας ! Ένας νόστιμος και ξεχωριστός μεζές που συνοδεύει τέλεια το τσίπουρο σας! Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεϊκό τηγανόψωμο με φέτα που λιώνει -Η συνταγή της γιαγιάς, σε 4 κινήσεις

Κλασική συνταγή το τηγανόψωμο και κλασικά αγαπημένη συνταγή όλων. Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική και εγγυάται εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τηγανόψωμα-κολασμένα με φέτα που λιώνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή, ...

Διαβάστε Περισσότερα »