Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Αθηνά Τερζοπούλου: «Η γνώμη μας για «τις γιορτές των Χριστουγέννων»»

Αθηνά Τερζοπούλου: «Η γνώμη μας για «τις γιορτές των Χριστουγέννων»»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πέρασαν , το Πειρατικό καράβι  με τις πολεμίστρες, που δέσποζε κυρίαρχα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας –Πτολεμαιδας, το πήρε πίσω  ο επιχειρηματίας   και

Καλά λένε « Μη θέλοντος του ζωγράφου , αλλά θέλοντος του Βλάχου , έβαλε ο Χριστός κόκκινα τσαρούχια…». 

 

Θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μας για «τις γιορτές των χριστουγέννων», τώρα  που όλα τελείωσαν και να πούμε, πως εμείς ως μείζων αντιπολίτευση, όλα αυτά τα  ποσά άνω  των 120.000 ευρω (εκ των οποίων τίποτε  δεν διατέθηκε σε καμία κοινοτητά μας), δεν ψηφίσαμε   στο δημοτικό συμβούλιο  να διατεθούν και να λάβουν υπέρογκα ποσά άνθρωποι που δεν έχει καμία σχεση με  τον τόπο μας και μάλιστα να λάβουν  πολύ σημαντικά ποσά σε μια εποχή  παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

 

Βέβαια δεν μπορώ να μην δεχθώ πως υπάρχει  μια  καλή διάθεση για προσφορά ,με φιλότιμο , αλλά η υπερβολή ποτέ  δεν ωφελεί κανέναν. Βρήκαμε χρήμα και  το μοιράζουμε  άκριτα και ανεπεξέργαστα . Ξεφύγαμε . Με μία καλή οργάνωση και με πολύ λιγότερα χρήματα και με συμπολίτες μας άξιους και δημιουργούς , σε συνεργασία , την επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά, το αποτέλεσμα  θα ήταν πολύ πιο όμορφο, γιατί θα είχε την δική μας συμμετοχή  στην δημιουργία .

Ψηφίστηκαν για  να πληρωθούν :

– 74.400,00 ευρώ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΑΣΤΕΙ ( καραβι πειρατικό, παπούτσι με μεταλλικό σκελετό και δύο δένδρα με κοινό πλαστικό,  με τους διασκεδαστές τους )

-24.800 ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΙ ( τρενάκι με δύο βαγόνια)

-24.800 για εορταστικό φωτεινό διάκοσμο ( διερωτώμαι δεν υπήρχε τίποτε από τα προηγούμενα χρόνια;)

-; Γα μαμουθ στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της πόλης μας

 

Θεωρώ δε ότι οι  δημοσιεύσεις  που γινόταν  στο internet για τις γιορτές των χριστουγέννων,   είναι σε υπερβολή και είναι μακράν της νοοτροπίας πολλών,  δεν μας πείθουν ούτε μας επηρεάζουν γι αυτά που αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε και να εκπέμψουμε   .

 

Κατ αρχήν πιστεύουμε πως επιδείξεις εντυπωσιασμού και φιγούρας παραμορφώνουν την ομορφιά της απλότητας , της αθωότητας , γαλήνης και  ελπίδας   που πρέπει να εκπέμπουν αυτές οι γιορτές. Αυτή η  ομορφιά  Χάνεται μέσα στα κραυγαλέα και στα ογκώδη . Θέλουν  ταπείνωση και κοινωνική ευαισθησία οι γιορτές των χριστουγέννων.  Η πεμπτουσία των Χριστουγέννων κρύβεται στο : «Εν αρχή ην ο λόγος , Ο λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσε εν ημιν και εθεασαμεθα την δόξαν αυτού». Αυτό  όμως για να το νοιώσει κανείς δεν θέλει πανηγυρισμούς , αλλά θέλει απλά και όμορφα πράγματα .  Απαιτεί εσωτερικες αναζητήσεις και πνευματικές διαδρομές.  Αυτά προσφέρουν πνευματική και ψυχική ανάταση στον άνθρωπο.

 

Σε μια επαρχία σαν τη δική μας λείπουν ακόμη αρκετά  να γίνουν, αν και γίναν μέχρι σήμερα πολλές και αγωνιώδεις  προσπάθειες , από όλους τους ενασχολούμενους με τον πολιτισμό μας, κι αν δεν έγινε κάτι εντυπωσιακό την περασμένη χρονιά , ας μην ξεχνάμε ότι αρκετά προηγούμενα χρόνια και στο βάθος του χρόνου  ακόμη, στήθηκαν πολύ ομορφα  σκηνικά που θύμιζαν πραγματικά χριστούγεννα , που δεν είχαν καμία σχέση με το πειρατικό καράβι και  τα προτεταμένα κανόνια του.που δεν έχει  καμία σχεση με την τόπο μας, διότι ούτε νησί είμαστε να ξεπροβοδούμε και να υποδεχόμαστε ναυτικούς, ούτε πόλεμο έχουμε  και κυρίαρχο θέμα όλων των ημερών είναι η φάτνη , που ο Θεός παίρνει ανθρώπινο πρόσωπο κα σκάει η οικουμένη από πνευματικότητα και σκιρτά η ψυχή από αγάπη . Το δε τρενάκι που το νοικιάσαμε  ( τα δύο βαγόνια 24.800 ), θα μπορούσαμε να το κατασκευάσουμε με τα μισά χρήματα και να μας μείνει.   Και να’ χουμε την αξιοσύνη όταν σταματά το τρενάκι  στο παλαιοντολογικό μουσείο μας να μη θυμόμαστε  ότι πλημμυρίζουν τα υπόγεια και χάνονται θησαυροί μας,  γιατί σ αυτό πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα  και όταν περνάει από την πλατεία , το παρκο και την λαική αγορά να μην σκεπτόμαστε   ότι είναι επιτακτική ανάγκη  σ αυτούς τους χώρους να γίνει ανάπλαση , αναμόρφωση και να υπάρχει ομορφιά , γιατί αυτά πρέπει να ναι προτεραιότητά μας και γι αυτά εμείς θ αγωνιστούμε με σθένος.

 

Παρεμπιπτόντας ζητήσαμε  από τις 11 Νομεβρίου /2019 να μας παρουσιάσει η συμπολίτευση τις ώριμες μελέτες τουλάχιστον, για εργα  και περιμένουμε βεβαίως στωϊκα μέχρι σήμερα .

 

Παντως Λιγο –λίγο και χωρίς υπερβολικές δαπάνες κάθε χρόνο , απλά και όμορφα , με γούστο και σωστές ( απλές και όμορφες ) παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές στην Πτολεμαιδα και στις Κοινότητες , με πολύ δουλειά  και προετοιμασία ( γιατί  δυστυχώς αρκετοί είναι εθισμένοι « στα ετοιματζίδικα» και καλοπληρωμένα  ), που πρέπει να ξεκινήσει από «χθές» ,  μπορούμε να πετύχουμε στο τέλος της τετραετίας πολύ όμορφες χριστουγεννιάτικες γιορτές, με πρωτοβουλίες , δημιουργίες , κατασκευές των συμπολιτών μας , των συλλόγων μας και  των μαθητών μας . Ετσι όπως απαιτεί το κλίμα των ημερών . Αν θέλει βέβαια και πάλι η Δημοτικη αρχή που ελέγχει την πλειοψηφία , ας ξαναφέρει «το καράβι με τα κανόνια» και του χρόνου και την μεθεπόμενη χρόνια, δεν φτάνουν οι ψήφοι μας  για να το ανατρέψουμε , αλλά τέτοιες ενέργειες δηλώνουμε ρητά και απερίφραστα σε όλους τους συμπολίτες μας,  ότι δεν μας εκφράζουν.

 

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας.

Αθηνά Τερζοπούλου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team