Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Ατεκμηρίωτος ο αποκλεισμός από το μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης   

Ατεκμηρίωτος ο αποκλεισμός από το μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης   

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Από την αρχή του έτους 2018 η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να εξασφαλίσει μειωμένη τιμή ρεύματος  για όλους τους κατοίκους της, με το αιτιολογικό της προσφοράς της (Ορυχεία, ΑΗΣ κ.λπ.) επί πολλές δεκαετίες στην Εθνική Οικονομία, αλλά και τις πολλαπλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗστη ζωή τωνκατοίκων της.

Είναι γνωστό ότι οι άμεσα ασφαλισμένοι της ΔΕΗ (εργαζόμενοι & συνταξιούχοι) δικαιούνται μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος από την επιχείρηση, μέσα από σύναψη συλλογικής σύμβασης(αντί άλλων αποδοχών), εξ ου και η φορολόγησή του ως εισόδημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο αρμόδιος υπουργός κ Γ.Σταθάκης απέκλεισε τους δικαιούχους της ΔΕΗ από την μείωση τιμής του ρεύματος  που εξασφάλισε η Περιφερειακή Αρχή, κατά την άποψή μας εντελώς αδικαιολόγητα. Αντίθετα και πολύ σωστά, δεν αποκλείσθηκε κανείς άλλος δικαιούχος-κάτοχος (όπως το κοινωνικό τιμολόγιο κ.α.) από τη νέα μείωση του ρεύματος.

Επειδή οι λόγοι παροχής του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλούπολης, δεν αποκλείουν σε καμία περίπτωση κανέναν από τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, θεωρούμε την απόφαση (όποιος κι αν την πήρε) αστήρικτη και παράτυπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (από τη ΔΕΗ) οι καταμετρητές κατανάλωσης Η/Ε που αντιστοιχούν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ στις εν λόγω περιοχές, είναι ολιγάριθμοι και το κόστος ασήμαντο! Από κάθε άποψη είναι εντελώς άδικη η εξαίρεσή τους.

Άμεσα ζητούμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και από τη Δ/ση της ΔΕΗ (να βάλουν το θέμα οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων) η αποκατάσταση της αδικίας.

Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή της Μεγαλούπολης να ενεργήσουν ανάλογα και να μην επιτρέψουν ατεκμηρίωτες εξαιρέσεις.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία εργαζόμενων και συνταξιούχων να δραστηριοποιηθούν άμεσα και να πιέσουν κάθε αρμόδια αρχή, αποτρέποντας τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό και την άνιση μεταχείριση των μελών τους. Εντελώς άνιση διότι στο τέλος συνυπολογιζόμενου και του αντίστοιχου φόρου, το μειωμένο τιμολόγιο των άμεσα ασφαλισμένων της ΔΕΗ θα υστερεί έναντι του μειωμένου τιμολόγιου των συντοπιτών τους σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλούπολη. Εκτός κι αν αυτό είναι το ζητούμενο ……

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Μιχάλης Ραμπίδης