Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ.Εορδαίας για εγκατάσταση 5 ανεμογεννητριών μεταξύ Βλάστης και Μουρικίου

Αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ.Εορδαίας για εγκατάσταση 5 ανεμογεννητριών μεταξύ Βλάστης και Μουρικίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας κλήθηκε την Τετάρτη, να δώσει γνωμοδότηση για τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 28 MW στη θέση Μαγούλα, στις ΔΕ Βλάστης και Μουρικίου (μεταξύ Βλάστης και Άρδασσας). Όπως τονίστηκε, αρχικά, οι εισηγήσεις των κοινοτήτων Άρδασσας και Βλάστης είναι αρνητικές ως προς την εγκατάσταση, ενώ και οι υπηρεσιακοί έχουν κάνει μια σειρά παρατηρήσεων.

Ο δήμαρχος Π. Πλακεντάς τόνισε πως στην καταιγίδα των αιτήσεων που γίνονται για έργα ΑΠΕ, ο δήμος δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει θετικά, όχι γιατί είναι ενάντια στο πράσινο ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά γιατί η προσπάθεια γίνεται χωρίς να υπάρξει σχεδιασμός και γνωμοδοτική παρέμβαση που από την πρώτη στιγμή ζήτησε ο δήμος και η περιφέρεια για τη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων. Για τους λόγους αυτούς, ζήτησε να δοθεί αρνητική γνωμοδότηση στην επένδυση.

Πρόκειται, όπως προστέθηκε, για πέντε ανεμογεννήτριες.

Ο κ. Κοκκινίδης είπε πως “έπεσαν όλοι και ζητούν τα βουνά και τα λαγκάδια μας”, εκφράζοντας την αντίθεσή του με το έργο και ζητώντας γεωτεχνική μελέτη εγκεκριμένη από το λαό της περιοχής για έργα ΑΠΕ.

Στους πράσινες επενδυτές άνοιξε η όρεξη, σχολίασε σχετικά η κ. Χόλμπα, μιλώντας για τα αποτελέσματα της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή, καλώντας να παλέψουν όλοι να μην κλείσουν οι μονάδες.

«Λέμε όχι γιατί η πολιτεία γιατί δεν έχει ένα σχέδιο για τις περιοχές όπου μπορούν να αναπτυχθούν τέτοιες δραστηριότητες,. Δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να βλέπουμε μόνο φωτοβολταϊκά. Δεν έχει να κάνει με την απολιγνιτοποίηση», προσέθεσε ο κ. Πλακεντάς.

Το σώμα ενέκρινε θετικά την εισήγηση του δημάρχου, δηλαδή να δοθεί αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση των 5 ανεμογεννητριών.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος έως 15 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Πρώτα από όλα θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη! Με πίστη, ...