Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αρκετός κόσμος στα καταστήματα εστίασης της Πτολεμαΐδας – «Οικονομική ενίσχυση, ωράριο και μουσική», τα προβλήματα που θέτουν οι καταστηματάρχες

Αρκετός κόσμος στα καταστήματα εστίασης της Πτολεμαΐδας – «Οικονομική ενίσχυση, ωράριο και μουσική», τα προβλήματα που θέτουν οι καταστηματάρχες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με καλούς οιωνούς αλλά και προβλήματα άνοιξε, επιτέλους, μετά από μισό χρόνο η εστίαση και στην Πτολεμαΐδα.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα εστίασης που τους επιτράπηκε, άνοιξαν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τα προβλήματα στην παρούσα φάση άπτονται κατά κύριο λόγο στο περιορισμένο ωράριο (απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ, στα καταστήματα που δεν μπόρεσαν να ανοίξουν λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων, αλλά και στα περιορισμένα οικονομικά των καταστηματαρχών.

Όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών εστίασης Πτολεμαΐδας και αντιδήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Κάλφας, τα καταστήματα άνοιξαν με πλήρης τήρηση των μέτρων από πλευράς των καταστηματαρχών, ενώ ο ίδιος τόνισε πως γίνονται συχνοί έλεγχοι από την αστυνομία, καθημερινά.

«Ευελπιστώ να συνεχίσουν να κρατούν τα μέτρα, να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση, αυτή είναι ικανοποιητική, με τον κ. Κάλφα να σημειώνει πως ο κόσμος βγήκε και φάνηκε πως στηρίζει τα καταστήματα εστίασης.

Ωστόσο, θέτει το μεγάλο οικονομικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, λέγοντας πως θα πρέπει να είναι άμεσα καταβλητέα η ενίσχυση επί του ποσοστού 7% επί του τζίρου.

Πάντως, αρκετά καταστήματα στην Πτολεμαΐδα (περί του 40% του συνόλου) δεν μπόρεσαν να ανοίξουν, κυρίως συνοικιακά αλλά και καφενεία, επειδή δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά, φυσικά και στα κέντρα διασκεδάσεως.

Ο κ. Κάλφας θέτει τρία πράγματα άμεσα, την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση, το θέμα του ωραρίου και τη μουσική, λέγοντας ακόμη πως ο τζίρος των καταστημάτων είναι μειωμένος λόγω και της απαγόρευσης ωραρίου.

«Εμείς πειθαρχούμε, ευελπιστούμε να εμβολιαστούν όλοι και να μπούμε σύντομα σε μια κανονικότητα», κατέληξε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 από 15:30 -20:00 σε συνεργασία ...