Αρχική > Παραπολιτικά > Αρκετοί οι ‘’μνηστήρες’’ για το Δήμο Εορδαίας – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 13/06/2018

Αρκετοί οι ‘’μνηστήρες’’ για το Δήμο Εορδαίας – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 13/06/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με τις διαρρέουσες πληροφορίες ότι υπάρχει πίεση από του ‘’Μαξίμου’’ στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για επιτάχυνση των Δημοτικών Εκλογών, εντείνεται και η φημολογία περί υποψηφίων στο Δήμο Εορδαίας.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στην Πτολεμαΐδα έχει ως εξής, μέχρι τα τώρα δεδομένα.

Κατ’ αρχάς ο νυν Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης, δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τις προθέσεις του περί νέας καθόδου στις προσεχείς εκλογές. Μελετά τις κινήσεις του ενώ η άποψή μας είναι ότι θα ενδιαφερθεί εκ νέου.

Οι τέως Δήμαρχοι Γρηγόρης Τσιούμαρης και Παρασκευή Βρυζίδου ενδιαφέρονται πλέον για τον Βουλευτικό στίβο και δεν παρεμβαίνουν στα τοπικά δρώμενα.

Η υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές  Ιωάννα Ανδρονικίδου συνεχίζει την δραστηριότητα του συνδυασμού της, είναι ιδιαίτερα μαχητική στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δικαιώθηκε σε πολλές απόψεις της.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, βολιδοσκοπεί υποψηφίους κυρίως από των μεσαίο χώρο, και είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Ζαραφίδης  δεν ενδιαφέρεται, αφού πρόσφατα έχει δηλώσει ότι προτίθεται να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος.

Μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν για τον νυν αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά, αν προτιμήσει την υποψηφιότητα Δημάρχου Εορδαίας, ή θα είναι πάλι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τον Δημαρχιακό θώκο, από τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Παύλο Τσότσο, ο οποίος θέλει να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού.

Ομοίως ανεξάρτητος θέλει να κατέλθει ο γνωστός συνδικαλιστής, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Γιάννης Καραβασίλης, ενώ επάνω του θέλει να ποντάρει και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Ομάδα πολιτών της Πτολεμαΐδας, στην οποία συμμετέχουν και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι Εορδαίας, το τελευταίο διάστημα επαναφέρει παλαιά της πρόταση, προς την γνωστή συμβολαιογράφο Αθηνά Τερζοπούλου να ηγηθεί συνδυασμού.

Σημειωτέον ότι η ίδια διατέλεσε στο παρελθόν Δημοτική – και νομαρχιακή Σύμβουλος ενώ ήταν πρόεδρος της ΠΟΝ Πτολεμαΐδας.

Φημολογία υπάρχει για κάθοδο – αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει κομματικό ψηφοδέλτιο- της συμβολαιογράφου και μέλους της κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Γούλιαρου.

Επίσης συζητείται και το όνομα του πρώην προέδρου της ΕΛΜΕ Εορδαίας, νυν προέδρου της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Κοκκινίδη.

Τέλος, εμφανίζεται να είναι έτοιμος να δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του, για την υποψηφιότητα δημάρχου, ο γνώστης του θεσμού της αυτοδιοίκησης και συμπολίτης μας επιστήμων, ο οποίος φέρεται να έχει αναθέσει σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την διενέργεια σχετικής δημοσκόπησης.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Αντωνία Χόλμπα, δεν υπάρχουν εκφρασμένες προθέσεις. Το ΚΚΕ κατά παράδοση, θα κατεβάσει συνδυασμό, με στόχο την αντιπροσώπευση στο Δήμο Εορδαίας ανεξαρτήτως προσώπου που θα ηγηθεί.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ….

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team